Home WONEN Vloerverwarming in verband met thuiswerken

Vloerverwarming in verband met thuiswerken

by Marjo

Vloerverwarming in verband met thuiswerken zou vooral op onze zolder fijn zijn voor René. En voor mij wanneer ik mijn werkplek thuis weer terug heb natuurlijk. Alleen is zijn werkgever nog lang niet van plan om het kantoor weer open te gooien. Zoals het nu lijkt is thuiswerken ook een groot deel van 2021 nog van toepassing. En het wordt kouder, een stuk kouder. Comfortabel thuiswerken is het niet meer.  Vloerverwarming kopen is niet het probleem, het aanleggen van vloerverwarming is een ander verhaal.

Zelf zou ik wel door het heel huis vloerverwarming willen. Hoe ik ook van koude kakkies houd, ik zit steeds meer te kijken naar vloerverwarming tegen koude voeten. Het liefst loop ik op blote voeten, helemaal wanneer ik een lekker lui “omrommel” dagje heb. Soms is dat helemaal niet lekker, vooral wanneer ik het zelf koud heb. Schoenen en sloffen zijn ivm HSP ook niet altijd te doen. Ook dan is vloerverwarming ideaal, omdat ik vind dat onze CV niet optimaal is aangelegd. Wanneer ik bij de achtertafel aan het werken ben, is de temperatuur niet ideaal. Verder zou het verbouwen van de badkamer om vloerverwarming in te frezen, serieus een optie zijn. Dan kan de design wandradiator weg en is de warmte gelijkmatiger verdeeld. Op deze manier is de vloerverwarming comfortabel en ruimte besparend. Een dubbele wastafel zou dan misschien zelfs een optie zijn.

Vloerverwarming in verband met thuiswerken

In een behaaglijke warmte is je concentratie beter. Wanneer ik koude handen heb, ben ik minder gefocust. Af en toe zet René zelfs de droger aan voor een beetje extra warmte op zolder. Slapen in een té warme ruimte vind ik niet fijn en onze slaapplek is ook werkplek. Raam dicht en verwarming hoog is geen optie. Plaatselijk een stuk vloerverwarming wel.

Dit is een nogal vochtige warmte en daarom niet handig in verband met schimmel. Vloerverwarming draagt niet alleen bij aan comfort, maar ook aan je gezondheid. Door de goede verdeling van warmte en het grootte van het oppervlak van warmteafgifte is vloerverwarming ook nog eens duurzaam. Daarbij hebben radiatoren water tot 80 graden nodig. Bij warm-watervloerverwarming is dit 35 tot 55 graden. Dat kost duidelijk minder energie.

Waarom is verwarming via de vloer trendy

Vloerverwarming is steeds meer in opkomst. Waarom is verwarming via de vloer zo trendy? De duurzaamheid is een belangrijk aspect. Mensen gaan veel bewuster om met wat ze gebruiken en waarom. De voordelen van vloerverwarming in een notendop.

Vloerverwarming in verband met thuiswerken

1. Vloerverwarming is onder vrijwel elke vloer te plaatsen, omdat het lage cv water temperaturen gebruikt om de ruimte verwarmen en het is daardoor een energiezuinige manier van verwarmen. Energie zuinig is kostenbesparend.

2. Voor welke vloerverwarming je ook gaat, een water gevuld vloerverwarminssysteem, of een elektrisch vloerverwarmingssysteem, het is altijd een verhoging van je comfort en werkt ruimte besparend.

3. Een radiator verwarmt de lucht die het eerst bij ze in de buurt komt. Hierdoor kan het bij de radiator erg benauwd worden en tegelijkertijd heb je verschillende koude ruimtes in huis. Vloerverwarming verwarmt een groter oppervlak met een continue warmte.

4. Vloerverwarming is onderhoudsvriendelijk. Het advies is om eens in de vier jaar een onderhoudsbeurt in te plannen. Dit om verstopping van de verwarming te voorkomen. Eéns in de vier jaar!

5. Het is inmiddels mogelijk om vloerverwarming onder bijna elke vloer aan te leggen. Er zijn natuurlijk wel voor- en nadelen aan bepaalde vloerbedekking, maar toch. Het kan.

6. Het speelt een belangrijke rol bij de klimaatbeheersing in de ruimte. Het houdt de lucht fris én zuurstofrijk. Zuurstof is weer van belang voor een goede concentratie, gezondheid en focus. Ook is de ruimte met vloerverwarming minder stoffig.

❥ Zou vloerverwarming voor jou een oplossing zijn? Vertel; waar zou jij het liefst jouw vloer verwarmen en welke van de voordelen van vloerverwarming spreken je het meeste aan?

 


 

Foto thuiswerken door Anna Shvets | Foto blote voetjes in huis door Снежана | Foto thuiswerkplek door Jess Bailey Designs via Pexels

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.