Weekmenu 3 nasi met frikadel en blote billetjes
Persoonlijke verhalen

Weekmenu 3 nasi met frikadel en blote billetjes

Zo ongemerkt heb ik een weekmenu gemist, maar nou waren daar ook verder geen foto’s van, dus heb je er niets aan gemist. Qua nummering ga ik netjes verder, dit is het derde weekmenu dat ik deel. Het weekmenu van de afgelopen week. Op sommige momenten gedicteerd aan Thomas, vandaar dat ik het lijstje zo aandoenlijk vind. De kindjes vonden vooral de blote billetjes in het gras leuk. En vooral heel lekker trouwens, daar hebben ze het beste in gegeten. In weekmenu 3 nasi met frikadel en blote billetjes begonnen we op zondag met bakmacaroni.

De bak-macaroni was trouwens niet echt favoriet meer. Dat veranderde deze week ook. Leuk is dat. Ik maakt hem gewoon weer zoals niemand hem wilde. In de ovenschaal, met alle oude ingrediënten. Alleen de tomaatjes, die deed ik ook deze keer weer los, die vinden ze warm gewoon niet meer zo oké. Daarbij maakte ik hem op mijn manier, met olie, bouillon én oregano. Eten dat ze deden! Zelfs Elynn at weer de gesmolten, maar knapperige kaas.

Weekmenu 3 nasi met frikadel en blote billetjes

Zowel de nasi de ouderwetse rode spaghetti,  als de macaroni zijn gerechten van “vroeger bij ons thuis”. De ene van René zijn moeder, de andere van de mijne. Hoe de frikandel ooit in de nasi belandt is, ik heb geen idee, maar zonder vind ik het meteen minder lekker. De pindasaus moet bij mij ook de Suzi Wan Pinda Satésaus zijn en bij voorkeur moeten er augurken en een eitje door.

Na een lange dag op het werk, school óf de eerste dag peuterspeelzaal, was het in ieder geval een lekker bordje comfortfood. Want Finn die maandag huilend achterlaten op zijn eerste dag, wat was dat moeilijk.

Het verbaasde me hoe snel woensdag, na een lange werkdag en iedereen die overal vandaan kwam, het eten op tafel stond. Vuur lekker hoog op onder de aardappels en de hamburgertjes en we konden zo aan tafel. Ideaal. Appelmoes er bij is altijd een goed idee, kinderen vinden het lekker en het wordt steeds minder voorzien van troep.

Blote billetjes in het gras

Grappig dat élke keer als ik deze stamppot “blote billetjes in het gras” noem, ik weer aan de kinderen uit moet leggen dat het stamppot witte bonen met snijbonen is. Voor de jus had ik er deze donderdag gehakballetjes bij. Ik maakte ze zoals in één van de vorige weekmenu’s, maar zonder de ketchup/mosterdsaus. Door er wat meer boter onder en water bij te doen, kreeg ik een lekkere jus voor over de stamppot zoals René het lekker vindt.

Omdat de kinderen niet altijd even goed in gehaktballen eten, had ik er voor de liefhebber een rookworst bij klaar gemaakt. Deze stamppot is bij ons snel klaar, omdat ik de aardappels in de magnetron gaar, de snijbonen in een pan heet water doe in dezelfde tijd én op het laatst de bonen er door stamp. Beetje zout er bij en klaar.

Shoarma koolhydraatarm

De shoarma at ik koolhydraatarm, zonder de broodjes. In plaats van kant en klare knoflooksaus maakte ik er tzatziki bij. Deze keer vergat ik allerlei ingrediënten, waardoor het niets meer was dan Griekse yoghurt met geraspte komkommer. Met de shoarma, de pittigheid van de sla én de rode uien die ik er deze keer in ringetjes bij had gesneden, mistte ik de rest niet eens. Hoe ik de tzatziki normaal altijd maak? Nou zo:

Maak het bakje Griekse yoghurt leeg in een kom. Rasp de komkommer grof en knijp het water er uit. Voeg de komkommerrasp toe aan de yoghurt. Maal er wat 4 seizoenen peper, zout, knoflookpoeder en verse bieslook over en roer het goed door elkaar. Klaar!

Bitterballen en patat uit de airfryer

Een hele tijd geleden wisten we weer eens niet wat we moesten eten en had Elynn in één van de supermarkt magazines iets lekker gezien. Snel pakte ze het tijdschrift en ging het er bij zoeken. Ik verwachtte iets van een recept voor het één of ander. Was het een reclame voor bitterballen, of mosterd of zo. Toen is het idee van patat en bitterballen ontstaan.

Zaterdag moesten we even snel, Elynn ging uit met een vriendinnetje naar een filmavond van de sportclub. Dat begon al op tijd, een goede reden vonden wij om dit culinaire hoogstandje tevoorschijn te halen. We hebben heerlijk gegeten én Elynn kon op tijd naar haar afspraak.

❥ • E N J O Y • Laten jullie het eens weten, wat je van de weekmenu’s vindt? Of als je er iets van gemaakt hebt, dat zou ik heel leuk vinden. Dat mag op Facebook, maar reacties hieronder zijn ook leuk!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Bart zegt:

    wat is ouderwetse spaghetti en bakmacaroni eigenlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.