3 heerlijke campingrecepten
In de keuken

3 ideale campingrecepten

Er is iets bijzonders aan het bereiden en eten van maaltijden in de buitenlucht. Of je nu gaat kamperen met vrienden of een familievakantie plant, de geur van het knapperende vuur en het geluid van tsjirpende vogels maken het koken op de camping tot een onvergetelijke ervaring. In dit artikel delen we drie heerlijke campingrecepten die gemakkelijk te maken zijn en gegarandeerd indruk zullen maken.

3 Ideale campingrecepten om van te genieten in de natuur

Of je nu een fan bent van gegrilde gerechten, hartige soepen of zoete lekkernijen, deze recepten bieden voor elk wat wils. Pak je kookgerei en bereid je voor op een culinair avontuur temidden van de prachtige natuur.

Gegrilde Veggie Skewers

Voor de gegrilde Veggie Skwewers haal je de volgende ingredienten:

  • Assortiment groenten naar keuze (bijv. paprika, courgette, champignons, rode ui, cherrytomaatjes)
  • Olijfolie
  • Verse kruiden (bijv. tijm, rozemarijn, peterselie)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de groenten in middelgrote stukken en rijg ze afwisselend aan houten spiesen.
  2. Bestrijk de kabobs met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en gehakte kruiden.
  3. Verwarm de grill boven het kampvuur of gebruik een draagbare barbecue.
  4. Gril de kabobs ongeveer 10-15 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait tot de groenten zacht zijn en een lichte grillmarkering hebben.
  5. Serveer de gegrilde veggie kabobs als bijgerecht of als hoofdmaaltijd met een zijde van knapperig brood.

Romige Maissoep

Deze heerlijke maissoep maak je met de volgende ingredienten:

  • 4 kopjes maïskorrels (vers of uit blik)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 kopje melk
  • 2 eetlepels boter
  • Verse peterselie (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter in een grote kookpan boven het kampvuur.
  2. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de maïskorrels toe en bak ze kort mee.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  6. Voeg de melk toe en breng de soep weer aan de kook.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de romige maissoep in kommen en garneer met verse peterselie.

Gegrilde Bananen met Chocolade

De ingredienten voor dit overheerlijke toetje zijn:

  • Rijpe bananen
  • Pure chocolade, in stukjes
  • Marshmallows (optioneel)
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd elke banaan in de lengte doormidden, zonder de schil te verwijderen.
  2. Vul de inkepingen in de bananen met stukjes chocolade en eventueel marshmallows.
  3. Wikkel elke banaan stevig in aluminiumfolie.
  4. Plaats de ingepakte bananen op het rooster boven het kampvuur.
  5. Laat de bananen ongeveer 5-10 minuten grillen totdat de chocolade en marshmallows gesmolten zijn.
  6. Haal de bananen uit het vuur en laat ze even afkoelen voordat je de folie verwijdert.
  7. Serveer de gegrilde bananen als heerlijk dessert, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

❥ Van de sissende veggie kabobs tot de hartverwarmende romige maissoep en de zoete verleiding van gegrilde bananen met chocolade, deze gerechten zullen zeker een glimlach toveren op het gezicht van je gezin.

 

 

Photo’s by Ilia Zolas | Bakd&Raw by Karolin Baitinger on Unsplash

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.