Bobike Go Bamboo kinderfietsstoeltje
Lifestyle Ouderschap What's new

Bobike Go Bamboo kinderfietsstoeltje

Wat vond ik het heerlijk om met zo’n mini op pad te gaan op de fiets! Kusjes op dat kleine snoetje voor je en intussen lekker kletsen en keuvelen over alles wat je onderweg ziet. Fantastisch. Naar de kinderboerderij, even naar de winkels, alles kon. Helemaal handig omdat ik geen auto rijd. Lastiger vond ik het als mijn mini op de fiets in slaap viel. Hoe ideaal is dan het Bobike Go Bamboo kinderfietsstoeltje, een kinderfietszitje met slaapstand.

Mobiliteit en duurzaamheid zijn meer dan ooit onderwerp. Bobike ontwerpt producten die stijlvol, comfortabel en onmiskenbaar veilig zijn. Zo kun je met een goed gevoel samen op je mama-fiets met je kindje de wereld ontdekken! Bamboe heeft een unieke snelle groei, meer dan 20 cm per dag. Daarin speelt het een belangrijke rol onze planeet beschermen tegen vervuiling door haar vermogen om broeikasgassen (CO₂) te absorberen en de bodem verbeteren.

Bobike Go Bamboo kinderfietsstoeltje

De Bobike Go Bamboo met Reclining System (slaapstand) voor bagagedragerbevestiging is een uniek zitje gemaakt van bamboe dat voorzien is van een dubbelwandige constructie, een slaapstand en een bevestigingssysteem waarvoor geen gereedschap nodig is. En sinds kort ook prijswinnaar van de prestigieuze Design & Innovation Award 2023 in de categorie ‘Urban’!

De dubbelwandige constructie vind je terug op alle modellen Bobike fietszitjes en bestaat uit 2 stevige schalen: de buitenste schaal staat in contact met de rug van het kind en is iets zachter om het comfort te verhogen. De binnenschaal is stevig en stijf en is ontworpen om een ruimte te creëren tussen de 2 schalen en dus het kind. Als het zitje wordt geraakt, raakt het het kind niet.

€ 124.99 | 3.42 kg | bobike.com

Voordelen van de Bobike Go 

De Go kan zonder gereedschap op de bagagedrager worden geplaatst met dank aan een bevestigingssysteem met een draaiknop die het zitje veilig op de bagagedrager vastklemt. De Go® serie is voorzien van het ColorADD-code alfabet voor mensen die kleurenblind zijn.

De Go RS kan in enkele seconden achterover worden gekanteld terwijl het kind in het stoeltje zit, gewoon door op een knop te drukken en het zitje 20º naar achteren te kantelen.

Kinderfietsstoeltje kopen

Maar waar let je, behalve de veiligheid van het zitje voor je kind op de fiets, op bij het kopen van een kinderfietsstoeltje? Hier lees je de belangrijkste aandachtspunten. Uiteraard check je als eerste of het stoeltje een veiligheidskeurmerk heeft (Europese veiligheidsnorm EN 14344).

Afhankelijk van grootte, leeftijd en/of gewicht ga je voor een voor- of een achterzitje op de fiets. Kinderzitjes voorp de fiets gaan meestal tot een gewicht van 15 kg.

Sowieso moet je er om denken dat je jouw kindje niet te vroeg in een zitje voor op de fiets moet zetten. Het advies is om dit pas te doen als je kindje zelfstandig tot zit kan komen. Dus niet dat je kindje zelf kan blijven zitten, maar van liggen/kruipen naar zitten kan gaan. Dit is ongeveer rond negen maanden. Sommige ouders kiezen er voor die tijd voor om te fietsen met je kindje in de draagdoek.

Let op het maximale gewicht wat een stoeltje dragen mag. Ga niet alleen uit van de leeftijd waarop het stoeltje aangeraden wordt.

Zorg ervoor dat je een kinderfietsstoeltje koopt met voetsteuntjes. Gebruik de steunen voor de voetjes ook echt en zet ze vast! Zo voorkom je dat (wanneer je kindje groter wordt) de voetjes tussen de spaken komen. Begin je daar meteen mee, zit het in jouw routine en is je kindje er gewoon aan gewend.

Het stoeltje moet een veilige gordel hebben, je kindje mag zichzelf niet los kunnen maken. Controleer of het fietsstoeltje een klikgesp heeft die je met 2 verschillende handelingen open moet maken en of de gordel minimaal 20 mm. breed is.

Nog een laatste tip: zorg dat je fiets een goede standaard heeft en dat je bij een voorzitje bij voorkeur je stuur op slot kunt zetten. Op die manier kun je kindje veiliger en makkelijker in het stoeltje voorop de fiets zetten.

❥ Ga jij ook zo graag op stap met je kindje? Waar gaan jullie samen het liefst naar toe? Deel het in de reacties om andere ouders te inspireren!

Photo by Alina Ryabchenko on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.