Fijn voorbereiden op het ouderschap
Lifestyle

Fijn voorbereiden op het ouderschap [WINACTIE]

Wanneer je met je partner ouders wil gaan worden is één van de grootste vragen; zijn we hierop voorbereid. Normaal zou ik altijd zeggen dat het antwoord op die vraag alleen maar NEE kan zijn. Je weet gewoon niet waar je aan begint. Met dat besef is een kaartenset en invulboek voor een goed gesprek over een leven met kinderen helemaal geen gek idee!

Ik weet nog dat wij uiteten waren bij de Chinees, zo’n jaar na onze trouwdag. Geen idee hoe, maar het gesprek kwam op kinderen. En nee, daarvoor volgens mij niet. We besloten dat het misschien wel leuk was en die avond stopte ik met de pil. Verder zouden we wel zien. Dat het al met al even duurde is inmiddels wel bekend denk ik. De beslissing ging in ieder geval spontaan en dat is prima.

Fijn voorbereiden op het ouderschap

Of je nu van jongs af aan een kinderwens hebt óf juist nog twijfelt, of net als ons ineens spontaan beslist- het ouderschap is hoe dan ook echt één van de grootste beslissingen die je in je leven kunt maken.

 

Fijn voorbereiden op het ouderschap

 

Daarom ontwikkelde The Pink Sky Collective een toegankelijke kaartenset en een inspirerend invulboek om deze mijlpaal bespreekbaar te maken. Voor iedereen die zich – alleen of met een partner – op een fijne manier goed wil voorbereiden op een leven met kinderen.

And now what?

De kaartenset en het invulboek zijn onderdeel van And now what?, een serie betekenisvolle producten van The Pink Sky Collective die helpen bij het vastleggen, vieren en voorbereiden van belangrijke mijlpalen. Mooie én minder mooie momenten in het leven – zoals trouwen, scheiden, een carrière starten, met pensioen gaan en overlijden – maken immers alles anders.

Voorbereiden op het ouderschap met kaartenset en invulboek

Het invulboek en de kaartenset over ouderschap bieden informatie, inspiratie en vragen over je eigen jeugd en opvoeding, de opvoeding van je kind, het combineren van werk, relaties, vrije tijd en het gezinsleven en wensen en ideeën over de zwangerschap, geboorte, kraamtijd en de eerste jaren van je kind.

Luchtige én verdiepende vragen helpen je laagdrempelig op weg

De kaartenset is het begin van een mooi gesprek met je partner, vrienden of familie over het ouderschap. Er zijn 25 luchtige vragen, met één ster (*), Zoals ‘wat is jouw favoriete babynaam’.

Fijn voorbereiden op het ouderschap

Maar ook 25 verdiepende vragen met twee sterren (**), zoals ‘het ouderschap is onomkeerbaar en voor altijd. Vind je dat mooi of beangstigend?’. Het is een ideaal, laagdrempelig handvat om uit te vinden hoe je naar kinderen krijgen kijkt en hoe je eventueel ouderschap in de toekomst zou willen vullen.

Meer rust en vertrouwen in het ouderschap

Het invulboek staat vol met inspirerende songteksten, gedichten en quotes, maar ook nuttige informatie en wetenschappelijke inzichten. Aan de hand van verschillende vragen en opdrachten kun je stap voor stap uitvinden en vastleggen wat belangrijk voor je is als het gaat om ouderschap. Om rust te creëren en chaos zoveel mogelijk te voorkomen – voor jezelf, je partner en je toekomstige gezin. Na het invullen is het boek een mooi naslagwerk om te bewaren.

Een goede voorbereiding is geen garantie voor een rimpelloos bestaan met kinderen, maar het zal je zeker helpen om met meer vertrouwen het ouderschap in te stappen.

Zelf kans maken op een And now what invulboek en kaartensetom je voor te bereiden op het ouderschap? Check dan Instagram en Facebook of reageer hier onder het artikel!

 

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.