Home INSPIRATIE Best gelezen berichten van 2017

Best gelezen berichten van 2017

by Marjo
Best gelezen berichten van 2017

Een blogbreak. Ik had niet verwacht dat ik het zou durven. Want wat je aandacht geeft, dat groeit. Wat zou er gebeuren qua bezoekers wanneer ik de pauze knop indruk. Ik schrijf immers niet alleen maar zomaar stukjes. Zo werkt het gewoon niet en dat vind ik prettig. Juist alles er om heen, maakt bloggen fantastisch. Zal ik later ook eens delen, mocht je dat leuk vinden. Nu eerst mijn best gelezen berichten van 2017. 

Zoals ik al zei, wat je aandacht geeft groeit en cijfers zijn gewoon best een beetje belangrijk. Natuurlijk blog ik vanuit passie. Omdat ik vanaf dat ik klein was al schrijfster wilde worden. Via een omweg, heb ik dat nu gehaald. Geen literaire hoogstandjes, wel uit én naar mijn hart. Gewoon zoals ik ben. Toch is mijn blog mijn bedrijf. Ook de samenwerkingen laten mijn hart sneller kloppen. Ik doe wat ik leuk vind, verdien er mee en heb inmiddels zulke lieve mensen leren kennen. Online en offline. Het stilleggen was dus eng. Het voelt wel alsof ik hierdoor nu een frisse start maak. Toch blik ik eerst nog even terug.

Best gelezen berichten van 2017

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig of je deze berichten al gelezen had en wat je er van vond. Ook al roepen veel bloggers heel hard dat je voor jezelf blogt. Het is wel een kwestie van ‘mede mogelijk gemaakt door’. Het voelt toch fijn als een blog reacties oproept. Wanneer ze iets los maken, of juist informeren of enthousiast maken. Voor mij is het niet alleen van me af schrijven of een wit scherm vullen.

Geboorte

Dit blog staat op plaats vijf. Het ligt ook vrij gevoelig. Daardoor zou het me niet hebben verbaast wanneer hij hoger geëindigd was. Je zit op een roze wolk en wilt daar nog even op blijven zitten. Nog even genieten voor je het op Facebook zet. Dat doe je dan bij voorkeur wel zelf. Terwijl jij nog ligt bij te trekken van je weeenstorm, ruggenprik en de hechtigen, denkt iemand anders vrolijk “laat ik de geboorte alvast bekend maken“.

Borstvoeding

Van sommige onderwerpen weet je dat ze reacties oproepen. Het kan een reden zijn om er juist over te schrijven. Niet alleen voor de bezoekers, alhoewel dat een leuke bijkomstigheid is. Wel om soms de andere kant van de medaille te belichten. Of om een hart onder de riem te steken.

Best gelezen berichten van 2017 borstvoeding

Soms kun je een taboe doorbreken, of informeren over jouw standpunt. Je kunt vragen om begrip of een punt duidelijk maken. Uit dit artikel bleek dat ik best een egoïstische moeder ben, die voor ‘ons geluk’  kiest en niet alleen voor dat van haar kinderen.

Verborgen alchol

Dit blog maakte best veel los. Van reacties als ‘je moet niet zeuren’ tot heel veel ongeloof.  Jumbo zelf deed ook een duit in het zakje:

 “We vinden het heel vervelend dat de klant is verrast door het gebruik van alcohol in onze Italiaanse toetjes. Deze nieuwe toetjes worden in Italië geproduceerd en daar is het gebruikelijk om een kleine hoeveelheid alcohol toe te voegen,” legde Jumbo verontwaardigde klanten uit.

Het ging nog niet eens zozeer om het feit dat er alcohol in de toetjes zat, als dat het niet op de voorkant duidelijk vermeld stond. Ergens verborgen achter een flapje. Ook ging het niet zozeer om de Tiramisu of de Lemoncello (waar je het van kunt verwachten), maar om alcohol in Choco-bananatoetjes.

Met je kinderen naar een museum

Een museum dat niet alleen een museum is, maar een museum waar je mag spelen. Behalve voor het Doe-museum in Veendam, geldt dit ook voor het Lego museum in Grootegast. Het artikel dat ik daar over schreef staat op nummer twee!

LEGiO MUSEUM

Ik vind het nog steeds een aanrader voor een dagje uit en wil het zeker nog eens combineren met het vlakbij gelegen blote voeten pad. Heb jij zelf nog voorbeelden van zo’n museum, laat het dan weten in de reacties. Wie weet kunnen wij het dan weer reviewen!

Kiss syndroom

Op nummer één van de best gelezen berichten van 2017 staat het ervaringsverhaal van Sabina, over het Kiss syndroom bij haar zoontje.

Helaas zou ik bijna zeggen. Ik vond haar zo sterk en leefde zo met haar mee. Had het zo graag anders gezien. Zo graag gewild dat ze het blog niet had hoeven schrijven. Toch ben ik ook blij dat ze haar verhaal kon delen. Misschien hielp het haar om het van zich af te schrijven en misschien hielp het jou in jouw zoektocht naar een oplossing. Hoe dan ook, het maakt me ook dankbaar. Wanneer ik met mijn blog steun kan geven, informatie of inspiratie kan bieden om mee kan helpen bij het vinden van oplossingen, dan geeft dat heel veel voldoening.

& wat ik dan persoonlijk een beetje gek vind, is dat al deze artikelen beter werden  gelezen dan het blog over de geboorte van Finn. Het was dan ook nog geen bevallingsverhaal, maar toch, wel de eerste foto’s van onze newest member en mijn trots ♥

 Afbeelding borstvoeding en uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.