knutselen met kinderen
Do it yourself

Knutselen met babyvoeding potjes DIY

Door Julia –Breng jij ook elke week een tas vol met glazen potjes naar de glasbak? Pak jij regelmatig een potje babyvoeding en vraag je je af wat je daar mee kan doen als die leeg is? Lees dan snel deze knutselen met babyvoeding potjes DIY! Maar ik zal me eerst even voorstellen; Hi, ik ben Julia! Mama van een lieve, overenthousiaste peuterzoon van 3 jaar en van een reus van een baby die altijd lacht. (7 maanden en maat 86…)

Creatief bezig zijn zit in de familie, mijn moeder is van het breien, haken en borduren.  Ik ben van het knutselen, handletteren en interieur verzorging. Naast dat het mijn hobby is, heb ik er ook mijn werk van gemaakt. Ik heb namelijk een webshop voor knutsel-/tekenspullen en bouwspeelgoed voor kinderen: WoeWoe.

DIY: Knutselen met babyvoeding potjes
Duurzaam knutselen met gerecycled materiaal

Het liefst knutsel ik met ‘afval’. Zo bewaar ik alle lege wc rollen en eierdozen, knutsel ik met karton van oude dozen en heb ik Pinterest borden vol met inspiratie. Daarnaast ben ik grote fan van de Re-Cycle-Me knutselpakketten. Maak bijvoorbeeld spelletjes van je lege flessen, blikjes en eierdozen. Toen ik van de week een leeg babyvoeding potje in de glasbak gooide, dacht ik: wat zonde, hier kan ik natuurlijk ook mee knutselen! Dus baby even vol gestopt met groenten.. 😉 en aan de knutsel gegaan.

Babyvoeding potjes hergebruiken

De lege glazen potjes zijn erg handig om kleine spulletjes in te bewaren, ze zijn makkelijk te stapelen, je kunt zien wat er in zit en nemen niet veel ruimte in. Maar zeg nou zelf, ze zien er niet bepaald leuk uit. Dus kwam ik op het idee om ze een make over te geven. Ik heb het label van het glazen potje afgehaald en de deksel heb ik met een spuitbus goud gespoten. Geeft meteen een andere uitstraling hé?

knutselen met kinderen duurzaam babyvoeding potjesDe potjes gebruik ik zelf om kleine knutselspullen in te bewaren. Als je een dochter hebt dan is het ook heel handig om de glazen potjes te gebruiken voor haarspeldjes of elastiekjes. Wanneer je de potjes als decoratie wilt gebruiken in bijvoorbeeld de kinderkamer dan kan je een klein speelgoedje op de deksel plakken voordat je de deksel verft. Dit kan bijvoorbeeld een autootje zijn, een plastic dier of dino. En natuurlijk kan je de deksels in een andere kleur spuiten.

❥ Wil je weten op welke manier je nog meer lege glazen potjes kunt hergebruiken? Lees dan onze blog hierover! Wat doe jij met je lege glazen potjes en vind jij het leuk om te knutselen met kinderen? Liefs Julia

 

WoeWoe

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.