Home ETEN | KEUKEN Noodles met kip en brocolli

Noodles met kip en brocolli

by Marjo
Noodles met kip en brocolli

“Wat eten we?”. Welk antwoord daarna ook komt, er is altijd wel íemand die roept: “maar dát vind ik niet lekker!”. Behalve bij noodles met kip en brocolli. Dat lusten ze allemaal. Hier is het beter bekend als: Mama’s sliertjes. Het is zelfs dreumesproof eten, want (enigzins aangepast)  smult ook Finn er heerlijk in. Het is vrij simpel en snel te maken. Daarnaast kun je flink varieren met groenten. 

Het is dus ook een makkelijke manier om kinderen groenten te laten eten.  Ik zal in de beschrijving straks beginnen met hoe je er ook goed eten voor een dreumes van maakt. We scheppen trouwens meestal op in de keuken. Ik merk wel dat door het eten aan tafel in leuke bakjes te serveren, de oudsten eten leuker vinden. Veel gerechten zijn hier prima geschikt voor. Ze bepalen zelf namelijk hoe veel ze nemen en ze snoepen vaak nog van de groente uit de bakjes zelf, wanneer we klaar zijn met eten.  Misschien iets om eens te proberen.

Dreumesproof eten

Bij dit gerecht houd ik voor de oudsten brocolliroosjes en wortelstukjes apart. Dat krijgen ze elk in een eigen bakje er bij, omdat ze deze groenten het liefste rauw eten.

Noodles met kip en brocolli een manier om kinderen groenten te laten eten

Voor Finn is het wel handig als het gekookt wordt, dan is het iets zachter. Dit haal ik voor hem uit ‘onze’ pan. Hij krijgt de kip zonder saus, dus ik bak eerst de kip, haal dan voor hem stukjes er uit en maak er dan de saus van. Het bord van de foto lag vol kip, noodles en de groenten en stukjes ei. Dit gerecht eet hij deels met zijn handen en deels met een vork.

Noodles met kip en brocolli

Laat ik beginnen met wat je nodig hebt voor vier personen. De ingrediënten voor de saus heb ik zelf vaak in huis. Moet je het speciaal voor dit recept kopen, is dat niet erg, wanneer je dit vaker eten wilt, of vaker Oosters eet. Je kunt het meeste als smaakmaker aan allerlei gerechten toevoegen. Een beetje experimenteren in de keuken is leuk, dus probeer het ook eens in je eigen recepten. De meeste ingrediënten pak ik van Conimex of eigen merk.

• kipfilet
• zakje geraspte wortels
• een brocolli
• woknoodles 1 verpakking
• vissaus
• Lee Kum Kee teriyaki sauce
• gemberpoeder
• paprikapoeder
• ketjap
• peper & zout
• bosuitjes
• komkommer
• margarine
• oosterse wokolie
• 4 eieren

Dreumesproof eten

Bereiding Noodles met kip en groenten

• Ik begin altijd met het snijden van de kip. In de pan doe ik vast wat margarine en roerbakolie. De stukjes kip kunnen dan meteen de pan in en alvast garen en bakken. Bestrooi ze met peper & zout. Zet ook vast de eieren op in kokend water tot ze hard gekookt zijn.

• Terwijl ik de kip bak, snijd ik de brocolli en wortels in stukjes. Een aantal gaan dus in aparte bakjes voor de oudsten. De rest doe ik samen in een pan met kokend water en kook ik zo’n tien tot vijftien minuutjes. Liever iets te kort dan te lang. Eenmaal klaar en afgegoten laat ik het in de pan staan.

• Als de kip bruin en gaar is, haal ik de stukjes voor Finn er uit. Dan strooi ik de gemberpoeder en paprikapoeder er over en roer dit even door. Hierna volgen twee á drie eetlepels vissaus, twee eetlepels ketjap en een lepel  Lee Kum Kee teriyaki sauce. Nadat je dit goed hebt doorgeroerd, kan er naar wens een beetje water bij.

• Kook in vier minuten de noodles en snijd intussen snel de komkommer in plakjes, de bosuitjes in stukjes en de eieren in partjes. Een half eitje snijd ik in stukjes voor op Finn’s bordje.

Op tafel komt een bakje met komkommer en eentje met bosui. De partjes ei leg ik op een bordje die ook op tafel komt. In de keuken schep ik noodles op de borden. Finn zijn bordje is dan klaar. Op de andere borden schep ik de kip in de saus op de noodles. Voor René en mij komt er nog een lading groente op.

Noodles met kip, brocolli en wortel

❥ Eet iedereen nou alles samen, dan kunnen de groenten bij de kip en kun je de noodles er door heen mengen. Om het af te maken kun je er nog wat sesamzaadjes over strooien. Eet smakelijk!

 

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.