Onmisbare items tijdens de zwangerschap
Ouderschap Persoonlijke verhalen

Onmisbare items tijdens de zwangerschap

Uit het artikel over wat ik niet heb gemist tijdens de zwangerschap, kon dit artikel als een soort van spin off eigenlijk niet uitblijven. Want wat zijn voor mij onmisbare items tijdens de zwangerschap? Die voor mij onmisbare items tijdens de zwangerschap komen het meest voort uit de kwaaltjes en ergernissen en zijn soms dé oplossing. 

Niet altijd natuurlijk, niet alles ís op te lossen, maar dan verzacht het de omstandigheden een beetje, of ondersteunt het waar nodig. Anderen maken het gewoon wat makkelijker. Ik blijf een levensgenieter, alleen moet het nu af en toe van iets verder komen. Wanneer ik dus dingen tegen kom die daar bij kunnen helpen, maak ik daar graag gebruik van.

Onmisbare items tijdens de zwangerschap

Wat voor mij de dingen zijn waar ik niet zonder kan? Om te beginnen mijn man! Ware liefde. Hij neemt me dingen uit handen, denkt met me en en heel belangrijk onthoudt dingen voor me. Dat maakt me erg dankbaar en ook voor hem is het praktisch. Ik merk ook dat hij zich soms wijselijk stilhoudt en dank hem daarvoor in stilte. Ach, en soms ook niet en dan botst het, maar we weten allebei hoe dat komt.

Zwangerschapsvitamines

Tijdens de zwangerschap heb je meer foliumzuur en Vitamine D nodig. Foliumzuur verkleint de kans op een open ruggetje (spina bifida). Aangezien een open ruggetje meestal in de eerste vier weken na de zwangerschap ontstaat is het handig wanneer je een kinderwens hebt er vroeg mee te beginnen. Er zijn speciale vitamines voor vrouwen die zwanger willen worden. Ik wist vroeg dat ik zwanger was dus ben het meteen zwangerschapsvitamines gaan slikken. Behalve genoeg foliumzuur krijg je dan ook meteen genoeg vitamine D binnen. Vitamine D zorgt voor een betere opname van calcium. Calcium zorgt weer voor de opbouw van een stevig skelet.

Twee extra kussentjes

Hoe verder in de zwangerschap, hoe lastiger slapen is. Al snel wordt slapen op je buik steeds minder prettig. Ook je heupen gaan raar doen. Alsof ze wat verzakken. Je knieën duwen harder op elkaar en als je ze achter elkaar legt, vind je bekken dat niet fijn. Een uitkomst zijn dan de extra kussentjes. Niet van die slaapkussens, haal maar gewoon twee sierkussen van (of voor, als je nog moet kopen) je bank. De ene leg je tussen je knieën als je op je zij ligt. De andere, daar leg je de baby op, of te wel je buik. Je merkt echt vanzelf wanneer je het nodig hebt en geloof mij, het is fijn!

Voedingskussen

Uiteindelijk kun je de twee losse kussens vervangen door een voedingskussen. Gelukkig komt deze ook na de bevalling goed van pas, dus de kosten meer dan waard! Een voedingskussen is zo lang dat je er met je hoofd en buik op kunt liggen en hem dan ook nog tussen je knieën kan.  Je slaapt als een baby, echt waar, en je rust heb je nodig zolang de baby er nog niet is.

Instappers

Met inmiddels 28 weken zwangerschap gaat mijn buik steeds meer letterlijk in de weg zitten. Mijn geliefde Allstars aankrijgen wordt steeds lastiger. Veters strikken is helemaal een opgave. Sommige laarzen kan ik gelukkig nog aankrijgen en dat zijn van die instapmodellen enkellaarsjes. Die zijn onmisbaar. Mocht het straks wat warmer worden, ga ik nog wel op zoek (ook al is het maar voor eventjes) naar een paar stevige instappers/loafers. Ballerina’s geven namelijk niet genoeg steun.

Positiepanty H&M

Mijn favoriete zwangerschapskleding deze zwangerschap zijn jurkjes. Bij voorkeur met panty’s, niet te dunne en met goede stevigheid. Ik heb geweldige gevonden! De positiepanty ‘s van H&M zijn fantastisch! Met 40 dernier zijn het niet van die snel scheurende dunnetjes. Ook zit er niet zo’n lelijke overgangsrand in (is wel steviger, maar bij dit aantal derniers niet nodig) én zijn ze wel verstevigd bij de tenen. Er is ruimte genoeg voor je buik en de bovenste rand snijd niet boven je buik.

Positieondergoed

Van mijn andere zwangerschappen weet ik het niet goed meer, maar ik dacht deze zwangerschap gewoon mijn eigen ondergoed te dragen. Dat viel bij mijn beha’s al snel tegen. Niet alleen mijn buik groeide in de eerste weken enorm, mijn borsten deden meteen flink mee. Het moest al snel een cupmaat groter. Speciale mama beha’s zijn niet alleen voor het eventuele borstvoeden. Wij gaan flesvoeden, dus daarvoor heb ik ze niet nodig. Het is alleen zo dat de bandjes van deze beha’s en het materiaal ook steviger is. Een aanrader en onmisbaar dus. Ook slipjes speciaal voor de zwangerschap zijn fijner. De rand van je eigen slip kun je best omvouwen, maar snijden doet het dan al snel. Ik ben vooral fan van die van de Prenatal en H&M. Betaalbaar, mooi en fijne pasvorm. Trouwens ook na de zwangerschap nog prima een tijd te dragen.

Flosdraad

Of in ieder geval goede tandverzorging. Je staat er misschien niet bij stil, maar tandverzorging is extra belangrijk tijdens de zwangerschap. Ook je tanden hebben veel te verduren tijdens de zwangerschap. Door een betere doorbloeding tijdens de zwangerschap, kan je tandvlees eerder gaan bloeden. Helemaal als er niet goed verzorgd wordt. Oh, als je heel misselijk bent en veel spuugt, even opletten dat je niet meteen er na gaat tandenpoetsen. Zorg dat je kunt spoelen met mondwater (zonder alcohol) of wacht in ieder geval een half uur met poetsen. Anders schuur je het glazuur van je tanden!

Durf te vragen!

Wat je ook wilt weten en waarom je dat ook wilt weten. Je staat er niet alleen voor. Deze zwangerschap ben ik angstiger dan de vorige twee bij elkaar. Dat heeft verschillende redenen. Ik ben nog blij dat ik op zondag de VK gebeld heb om langs te mogen komen. Al hoewel ik het vreselijk vond om te vragen. Straks was het voor niets. Een app vriendinnetje reageerde heel gevat: ‘Het is toch juist alleen maar goed, als je in deze situaties voor niets belt’. Tijdens dit bezoek heb ik ook mijn angst uit durven spreken en ze heeft me toch enigszins gerust kunnen stellen. Heel fijn. Ook wanneer je hulp nodig hebt bij praktische zaken; vraag! Op een gegeven moment zijn huishoudelijke dingen steeds lastiger. Je kunt vinden dat je het allemaal zelf moet doen, maar vragen kan altijd. Heb je een achterban, gebruik die dan!

Uiteraard zijn er nog meer onmisbare items tijdens de zwangerschap, dus misschien komt er nog een vervolgartikel. Heb je nu zelf aanvullingen, zet ze dan in de reactie’s hieronder ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.