Reviews Spelen en leren What's new

SETUP een nieuw strategisch familiespel

Iedereen die van het spelen van familiespellen houdt opgelet! Er is een nieuw strategisch familiespel. SETUP is een innovatief nieuw spel in het populaire rummy-genre. Het is ontwikkeld door Bezzerwizzer Studio en uitgegeven door Asmodee. Het spel is geschikt voor spelers van alle leeftijden. En super leuk voor de komende vakantie!

SETUP een nieuw strategisch familiespel

SETUP vernieuwt het klassieke spel met spelers die sets van kleuren of nummers in alle richtingen bouwen! Deze toegankelijke maar strategische titel daagt spelers uit om het plaatsen van tegels te beheersen en zo punten te verzamelen, terwijl ze voorkomen dat ze punten aan een tegenstander geven.

Het spel is serieus super eenvoudig, daarom is het een ideaal snel spel voor tijdens de vakantie. Lekker een paar potjes voor de tent samen en dan door met je andere plannen. Of op bed na een lange zomerdag. Maar natuurlijk is het ook perfect voor een paar snelle potjes tijdens de zondagse borrelplank.

Wat is SETUP

De spelers combineren kleuren en nummers op kaartachtige tegels om punten te verdienen. De plaatsing is essentieel, want de spelers kunnen combinaties in alle richtingen maken of zelfs tegels stapelen om een tegenstander af te schudden. Een enkele tegelplaatsing kan punten opleveren voor meerdere sets als deze zich in verschillende richtingen uitstrekt, maar spelers moeten oppassen dat ze hun tegenstanders niet helpen hun eigen sets te maken!

SETUP kan gespeeld worden met 2-4 spelers in een competitieve modus of in een team modus. Het biedt een spannend set-building spektakel voor de hele familie

SETUP strategisch familiespel; een nieuwe draai geven aan klassiekers

“Eén van onze missies als team is om mensen samen te brengen met een nieuwe kijk op traditionele spellen – en dat voor alle leeftijden”, aldus Birgitte Bülow, CEO van Bezzerwizzer Studio.

“Een nieuwe draai geven aan klassiekers als rummy is een geweldige manier om families samen te brengen. We weten dat rummy-fans dol zullen zijn op de nieuwe wendingen en mechanismen, zoals de introductie van tegels met een extra kleur en een duidelijk scoresysteem op basis van het bord. Deze veranderingen maken SETUP net zo leuk en gemakkelijk te starten voor nieuwe spelers als voor ervaren kaartspelfans!”

Belangrijkste kenmerken van SETUP in het kort:

Oppakken en spelen: Door de bliksemsnelle speeltijd van 25 minuten, de eenvoudige regels, het vervangen van kaarten en de complexe puntentelling is SETUP leuk voor alle leeftijden.

Houd je ogen op het bord: Spelers moeten kijken hoe de beschikbare combinaties veranderen als tegenstanders stapelen en kriskras door elkaar sets bouwen.

Onverwachte bonussen: Bonusvelden geven SETUP een extra strategisch tintje. Elke speler heeft twee bonusvelden, waarin alleen hij tegels kan plaatsen. Andere spelers kunnen sets maken met tegels van een bonusveld, maar zowel de plaatser als de eigenaar van het bonusveld krijgen punten.

Meerdere spelvariantenSETUP ondersteunt een solo modus en een team modus. De team variant voegt een leuke laag van gezamenlijke strategie toe en is geweldig voor ouders die met kinderen spelen.

Review SETUP

Het niet vlak spelen maar ook het stapelen geeft echt een twist en meer uitdaging. De vormgeving is eenvoudig wat ik ook een pre vind. Ook even geen enorm aantal verschillende keuzes en stappen in één beurt vind ik af en toe een verademing.

Maar het grootste voordeel van dit spel vind ik de makkelijke speluitleg en de snelle potjes. Soms heb je gewoon geen puf voor het spelen van een langdurig tactisch bordspel. SETUP is daarom een uitkomst. Doordat het eenvoudig is, kunnen de kinderen het ook mooi met elkaar spelen. Dat is weer fijn wanneer ik bij de tafel zit te werken. Wel samen, maar ieder zijn eigen!

Waarom is een strategisch bordspel goed voor kinderen

Strategische bordspellen dagen kinderen uit om vooruit te denken, plannen te maken en beslissingen te nemen op basis van de mogelijke uitkomsten. Dit stimuleert hun denkvermogen en helpt hen bij het ontwikkelen van strategisch en analytisch denken.

Bij het spelen van strategische bordspellen moeten kinderen vaak verschillende mogelijkheden overwegen en de voor- en nadelen afwegen voordat ze een zet doen. Dit bevordert hun vermogen om kritisch te denken en logisch redeneren toe te passen.

Bordspellen bevorderen sociale interactie tussen kinderen. Ze leren om beurten te nemen, samen te werken, te onderhandelen en conflicten op te lossen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van communicatieve en sociale vaardigheden.

Sommige strategische bordspellen stimuleren de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen door hen in staat te stellen nieuwe strategieën te bedenken en hun eigen unieke benadering van het spel te ontwikkelen.

Het spelen van strategische bordspellen kan kinderen dus helpen bij hun algehele ontwikkeling, zowel cognitief als sociaal-emotioneel. Het kan hen waardevolle vaardigheden bijbrengen die ze kunnen toepassen in verschillende aspecten van hun leven. SETUP kan daar een mooie bijdrage aan leveren.

❥ Wil je kans maken op een exemplaar die mooi mee kan op zomervakantie? Check dan Instagram en Facebook of reageer hier onder het artikel!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. Galinka van Bokhorst zegt:

    Setup lijkt me een leuk bordspel. Rummikub varianten zijn altijd leuk.

  2. Marjan van Opzeeland zegt:

    Leuk! Leuk! Ik doe heel graag mee! Ik heb altijd met veel plezier rummicub gespeeld, dus heel graag neem ik deze zomer dit spel mee in de koffer om te proberen

  3. Marlies van der Schoor zegt:

    SETUP lijkt me een erg leuk spel om met het hele gezin te spelen. Ook erg leuk om mee te nemen op vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.