Persoonlijke verhalen

Sinterklaasintocht 2016

Sinterklaasintocht 2016

De herfst en de winter zijn de seizoenen van tradities. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld voor het eerst naar een pluktuin geweest, dat mag van mij een terugkerende traditie worden. Sint Maarten lopen we met het hele gezin, ook zo’n fijne traditie.

Ook Kerst en Sinterklaas hebben hun tradities. Natuurlijk zijn er (met of zonder overleg) wijzigingen mogelijk, maar vaak vieren we dezelfde dagen met dezelfde mensen. Nét het jaar dat ik het over tradities heb, is het deze Kerst anders uiteraard. Sinterklaas is wel hetzelfde gebleven, zo ook de dag van de intocht. Het gezelschap wisselt nog wel, de invullling blijft redelijk gelijk.Het bestaat voor ons uit de traditie van oliebollen (de dag van óf de dag daarna), van pepernoten bij de televisie en van gespannen toetjes.

Sinterklaasintocht 2016

Via Whatsapp kreeg ik nog een berichtje van mijn zusje, met een prachtige foto van vorig jaar. Mijn meisje en mijn neefje inclusief de oliebolletjes.  Mijn hart smolt, van de kleine bekkies en het gevoel van geborgenheid van vroeger. Wanneer ik aan mijn kleine herinneringen denk, dan denk ik aan het warme gevoel van veiligheid van toen. Ook met de Sinterklaasintocht 2016 gingen we weer naar de intocht in het centrum. Met meer dan 200 Pieten een prachtige Sinterklaas én een combinatie van boot en paard. Het eerste jaar waren we nog vroeg en stonden we vooraan om de boot te zien aankomen. Blauwbekken, lamme armen en volwassenen die vergeten dat het een kinderfeest is. De jaren daarna doen we het anders.

In pyjama voor de televisie

Dit jaar begonnen we bij de achtertafel. We hebben heerlijk Sinterklaasvlaggetjes gekleurd en tekeningen gemaakt.

Sinterklaasintocht 2016

We kropen om twaalf uur lekker in onze pyjamaatjes voor de televisie. Bakje pepernoten er bij en genieten maar. De avonden er voor hebben we natuurlijk het Sinterklaasjournaal gevolgd, zodat we weten wat er dit jaar tijdens de Sinterklaasintocht 2016 aan de hand is. Elynn is fan van Dieuwertje, ik kan alleen maar aan Aart Staartjes denken. Heerlijk om terug te blikken en bijzonder om zo met mijn eigen gezin nieuwe herinneringen te maken. Lekker tikje ouderwetse ook. Van de intocht heb ik iets minder gezien,  ik kan mijn ogen niet van die twee poppetjes afhouden.

Op naar het centrum

Elk jaar is de Sinterklaasintocht groot, groter, grootst en dus ook de Sinterklaasintocht 2016. Meer dan 200 Pieten, een prachtige Schimmel en een fantastische boot. We zijn pas na de intocht op televisie die kant op gegaan. Pyjamaatjes uit, kleren aan en gaan. Doordat er zo veel Pieten zijn, is het centrum er mee bezaait. Geweldig. Of de Sint nou al langs geweest is of niet, de Pieten lopen overal en er word ontzettend veel strooigoed uitgedeeld. Super. Qua timing kwam  het wel heel goed uit, we hoefden niet eens zolang te wachten en ondertussen zaten de kinderen op de wipkippen. Of ze aaiden het paard van Sinterklaas of ze gingen op de foto met Piet, ze vermaakten zich prima. Vanaf de wipkip vertelde Elynn nog even aan een Piet dat hij te groot was voor de wipkippen. Helaas is dankzij volwassenen die kinderen die beleefd zijn, aan de kant denken te mogen zetten, een foto met de Sint niet helemaal gelukt. De kinderen hebben er verder niet veel last van gehad, maar toch.

Sinterklaasintocht 2016

Lekker snoepen

Behalve de pepernoten, hebben de kinderen ook nog heerlijk gesmuld van een hotdog. Bij de HEMA hebben we een banketstaaf gehaald en kon ik de geur van de hotdogs niet weerstaan. Via de oliebollenkraam (voor de jaarlijkse oliebollen) gingen we naar mijn schoonouders. De kinderen konden daar niet zingen met Sint Maarten dus dat gingen we zaterdag inhalen. We hebben gezellig een bakje koffie gedaan mét een stukje banketstaaf. Dus het was lekker smullen!

Vanaf mijn schoonouders zijn we weer naar huis gereden, hebben we gegeten en mochten ze hun schoentje zetten. Over dat laatste lees je morgen meer! De oliebollen, daar hebben we zondags van genoten.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] idee waarom, maar eigenlijk heb ik het nooit nodig gevonden, een video van Sint. De intocht en het Sinterklaasjournaal zijn hier vaste traditie en onze Pakjesmiddagen zijn altijd al leuk en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.