Thaise Pad Thai Kipstoofpotje en Sperziebonensalade - Aan tafel met Marjon
In de keuken

Thaise Pad Thai, Kipstoofpotje en Sperziebonensalade – Aan tafel met Marjon [weekmenu]

Vrijdag koos ik voor makkelijk. Namelijk een verspakket van de AH. Steeds meer supermarkten verkopen verspakketten. Ideaal als je even geen inspiratie hebt. Zo’n verspakket is bijna helemaal compleet, je moet alleen nog iets van vlees of vis kopen en soms nog een andere ingrediënt. Dit keer heb ik gekozen voor Thaise Pad Thai, een noedel gerecht, waarvan ik wist, dit gaat onze dochter heerlijk vinden.

Het enige wat je zelf moet toevoegen is olijfolie (om te bakken), 2 eieren, ongezouten pinda’s en roerbak garnalen. In plaats van pinda’s, heb ik gekozen voor cashewnoten. Dit vind ik namelijk net iets lekkerder. Het is een gerecht voor 2 tot 3 personen. Voor de zekerheid heb ik twee pakketten gekocht. En dat betekent dus ook twee pannen. Dat had in dit geval z’n voordeel. Ik hou namelijk niet van garnalen en onze dochter en mijn man wel. Dus de inhoud van de ene pan was vegetarisch en de inhoud van de andere pan was met garnalen.

Wat ruikt het hier heerlijk; Thaise Pad Thai

Het voordeel van deze verspakket Thaise Pad Thai was dat alles al gesneden was. Vaak is het zo dat je alle groentes nog moet snijden. Een pluspunt voor dit pakket. Tijdens het koken rook het ook heerlijk in huis. Toen onze dochter thuis kwam, was ook het eerste wat ze zei: “wat ruikt het hier heerlijk”. En het was ook heerlijk. Het was maar goed dat ik twee pakketten heb gekocht. Onze jongste daarentegen heeft hier niks van gegeten. Een noedelgerecht hoef je hem niet voor zetten. Gelukkig hebben wij altijd wel (punt)paprika’s in huis, dus hij heeft daar lekker van gesmikkeld.

Aan tafel met Marjon met een Kipstoofpotje

Zaterdag hebben wij na lange tijd weer een kipstoofpotje gegeten. Een recept uit de Allerhande die wij wel vaker eten.  Het is een gerecht met drumsticks. Ik heb echter voor kippenvleugeltjes gekozen, aangezien deze nog
bij ons in de diepvries lagen. Dat is prima te doen.

De combinatie met kip, prei, spekjes, rozijnen en de kruiden is verrukkelijk. Sowieso is prei met Italiaanse kruiden (of met tijm) een hele goede combinatie. Ik zelf ben een liefhebber van prei. Dit is denk ik wel een van mijn favoriete groenten. Als kind was ik hier al gek op. Wil bijna elk kind patat of pannenkoeken op zijn verjaardag, gaf mij dan maar heerlijke prei. Bij dit gerecht horen gekookte aardappels. Hier koos ik niet voor. Ik heb er aardappelwafeltjes van AH bij gedaan. Dit is een aardappelproduct wat beide kinderen lekker vinden.

En toen was er soep!

Op zondag. Op verzoek van de kinderen heb ik Mama Blanca’s zwarte bonensoep van Elke Mulder gemaakt. Deze soep is een heerlijke stevige maaltijdsoep. Wij alle vier vinden het een heerlijke soep. Als de zwarte bonen soep eenmaal klaar is, ziet het er niet echt lekker uit. Maar de smaak……. Hmmmm. Heerlijk!

Er worden maar weinig ingrediënten gebruikt, alleen het staat ongeveer twee uur op. Daar moet je dus even tijd voor maken. Daarnaast moeten de zwarte bonen eerst nog acht tot twaalf uur in de week staan. Je kan uiteraard voor zwarte bonen uit blik kiezen. Die hoeven niet in de week te staan en kan je dus direct gebruiken. Maar, net als met echte Hollandse bruine bonensoep, de bonen die je moet weken zijn toch net wat lekkerder. Deze soep heb ik ook wel eens gemaakt voor als we eters krijgen en tot nu toe zijn die eters alleen nog maar positief geweest over deze soep.

Een AGV-tje op het menu

Maandag schafte de pot, aardappels, bloemkool met uiteraard een sausje en een stukje vlees. De aardappels waren nieuwe aardappels. Daar is de tijd van het jaar weer voor. Wij kopen ze altijd bij een groentezaak in de regio. Die zijn niet te vergelijken met aardappels uit een plastic zak van de supermarkt. Wij kopen al jaren geen aardappels meer bij de supermarkt. Dat stond ons op een gegeven moment zo tegen, dat we geen zin meer hadden in aardappels. Nu we het verschil hebben gemerkt tussen groentezaak en supermarkt, eten we ze alleen nog van de groentezaak.

 remia cuisine basissaus bloemkoolBij bloemkool hoort uiteraard een sausje. Vanwege mijn koemelkintolerantie kan ik lang niet allesausjes meer eten. Vaak maak ik nu zelf sausjes, maar nu koos ik voor die van Remia. Het is een witte basissaus die je alleen nog even moet opwarmen. Je kan de saus zelf nog op smaak brengen. Ik heb deze keer gekozen voor Picadillo van Jonnie Boer. Hij heeft een aantal kruiden melanges op de markt ​ gebracht waar ik groot liefhebber van ben. Ik heb dan ook heel wat potjes in mijn keuken staan.

Sperziebonensalade

De volgende dag hebben we een sperziebonensalade met krokant spek gegeten. Een lekker lichte maaltijd die makkelijk te maken is. Er zitten speklapjes in dit gerecht. Een speklapje is zo’n stukje vlees, you love it or you hate it. En ik hou ervan! Vooral op de barbecue en beetje hard gebakken.

Ik heb dit gerecht voor het eerst gemaakt en is zeker voor herhaling vatbaar. De schaal was helemaal leeg. De kinderen daarentegen waren niet enthousiast. Gelukkig aten we er ciabatta bij, waarvan de kinderen het meeste hebben gegeten.

Maar niet alleen ciabatta hadden we erbij, ook verse worteltjes uit eigen tuin. Ik heb sinds vorig jaar een kleine moestuin. Dit jaar heb ik wortelzaadjes gezaaid en vorige week heb ik ze geoogst. Oei, wat is dat toch lekker, groentes uit eigen tuin. Ook onze dochter heeft heerlijk van deze worteltjes gesmuld. Ik heb ze alleen maar gekookt zonder iets toe te voegen. Ik was namelijk nieuwsgierig naar de pure smaak. Die was dus helemaal top.

Macaronisalade met stokbrood met een smeerseltje

Woensdag stond er macaronisalade op het menu met daarbij een stokbroodje met een smeerseltje. Dit is de eerste pastasalade die ik ooit heb gemaakt en die wij nog altijd het lekkerst vinden. Ook valt deze altijd goed in de smaak bij anderen wanneer we met vrienden of familie gaan barbecueën. Het zal zo’n 15 jaar geleden zijn
geweest toen ik deze salade voor het eerst maakte.

Op het moment dat ik bezig was met het maken van dit recept, had ik enorme twijfels. Koude macaroni met mayonaise erdoor?? Dat weet ik niet hoor….. Maar oei wat was het lekker. En nog altijd maak ik dit gerecht met enige regelmaat. Ook veelal op verzoek van anderen. Is het niet mijn dochter, dan zijn het wel anderen die erom vragen.

Pannenkoeken met havermelk

Op de laatste dag van dit weekmenu aten we pannenkoeken. Een menu waar het hele gezin blij van wordt. Ik bak de pannenkoeken wel zelf. Nou ja….. Het komt wel uit een pakje van Koopmans en ik moet zelf nog wel (haver)melk en eieren toevoegen. Het zijn echter geen kant-en-klare pannenkoeken. Dat heb ik één keer gekocht en nooit weer. Die paar keer per jaar dat we pannenkoeken eten, willen we ook lekkere!

pannenkoeken aan tafel met marjon

Ik bak altijd drie pannenkoeken tegelijk en heb dus drie koekenpannen tegelijk op het fornuis staan. Dat kan net. En dan is het ook zo klaar. In één pan bak ik de pannenkoeken met spek en in de andere twee pannen worden de naturel pannenkoeken gebakken.

Op onze naturel pannenkoeken smeren we óf poedersuiker óf basterdsuiker óf stroop. En die stroop moet wel lekkere stroop zijn en daarom hebben we stroop uit een beker (De Zeeuwsche
Boerin of van De Friesche Vlag). Dit is vele malen lekkere dan schenkstroop. Onze dochter doet ook nog wel eens stroop op een broodje en dan is gewone stroop ook vele malen lekkerder dan schenkstroop. ​

❥ Dit was het weekmenu met Thaise Pad Thai, Kipstoofpotje en Sperziebonensalade. Het vorige blog van Marjon lees je hier – Risotto DIY broodje knakworst en Witlofschotel. Ben je nog op zoek naar een fijn recept voor bananenpannenkoekjes kijk dan hier.

 

 

Afbeelding planner Emma Matthews Digital Content Production via Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.