Drukke Dag Boer
Lezen Reviews

Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen

Joepie! Nieuwe kartonboekjes met flapjes voor kinderen vanaf 2/3 jaar! Wat is het prachtig om te zien, die ontwikkeling van peuter naar kleuter. Steeds meer interesse in woordjes, letters, cijfers en tellen. Inmiddels telt Finn met een beetje hulp tot 50, kan hij zijn eigen naam schrijven én begint hij letters en lezen te ontdekken. Met behulp van Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen – dagen we hem een klein beetje uit.

Het is een simpel boekje, maar ideaal voor Finn om letters te zoeken, te benoemen en woordjes te leren en intussen iets te leren over de drukke dag van een boer. Of brandweer, want die is er ook. Met de nieuwe serie kartonboeken Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen ontdekken jonge kinderen verschillende beroepen, door zelf echt mee te doen!

 

Drukke Dag - flapjesboeken over beroepenFinn vindt het in ieder geval geweldig. Ook al is hij vier, ook voor hem is het boekje geweldig. De K en de U ontdekken in KUKELEK-UUUU is zijn favoriete bezigheid, maar ook checken waar de woorden tuinbroek, rubberlaarzen of pet staat vind hij geweldig.

Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen

Taa-tuu! Taa-tuu! De brandweervrouw heeft hulp nodig vandaag. Doe mee en sla de flapjes om zodat zij de brandslang uitrolt, het vuur blust en nog veel meer. Of help de boer met zijn drukke dag als hij de dieren voert en het graan oogst. Met het omslaan van ieder flapje toveren kinderen een nieuwe situatie tevoorschijn, waardoor ze gemotiveerd worden om echt mee te doen en te ontdekken.

Daarnaast is de serie Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen een cultureel diverse serie die genderstereotypen doorbreekt! Niet verkeerd in deze tijd, vroeger zou de dokter waarschijnlijk een man geweest zijn en de leerkracht een vrouw…en ik wil mijn kindjes niet opvoeden vanuit dat jaren 50 idee.

Een beetje jammer 

Op Instagram gaf ik al aan dat ik iets een beetje jammer vond aan de Drukke Dag – flapjesboeken over beroepen serie.

Dat is dat er voor nu nog maar twee zijn én dat er van mijn nog wel iets meer informatie in had gemogen. Geen dertig bladzijdes meer hoor, alleen als ik naar het boekje over de boer kijk, was het heel leerzaam geweest om misschien nog te laten zien wat er met de melk en het graan gebeurd. Mede omdat sommige kinderen echt geen idee hebben waar hun eten vandaan komt bijvoorbeeld.  Aan de andere kant kun je dit natuurlijk prima zelf invullen met je kleuter door middel van een gesprekje. Zo heb je nog meer tijd samen en vergroot je zijn woordenschat ongemerkt nog veel meer!

❥ Houdt jouw kindje ook zo van boeken? Wat heeft de voorkeur; prentenboeken, zoekboekjes of boeken met flapjes? Fijn is het om vroeg met lezen te beginnen, daarom zette ik eerder al een aantal leerzame peuterboeken op een rij!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. www.Glamview.nl zegt:

    Wat een leuk boekje. Ik heb alleen altijd een zoontje die de flapjes eruit scheurt haha. Maar ze leren er wel heel veel van met die onderwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.