Home WONEN Waar je op moet letten bij aanschaf van een wandkast

Waar je op moet letten bij aanschaf van een wandkast

by Gastauteur

Door Wendy – Woon jij sober en robuust of Scandinavisch? En ben jij op zoek naar een andere wandkast? Lees dan in dit artikel waar je op moet letten bij aanschaf van een wandkast. Wat voor inrichting je ook hebt, van industriële wandkast tot een stoere houten kast bij een robuuste inrichting, voor elke smaak is gelukkig wel een wandkast te krijgen. Qua opbergruimte is een goede wandkast onmisbaar.

Je serviesgoed, het speelgoed, spelletjes, je werkspullen voor het thuiswerken tegenwoordig. Alles moet een plekje en niet iedereen heeft evenveel ruimte natuurlijk. Een wandkast is daarbij niet alleen iets voor de woonkamer. Heb je er wel eens aan gedacht om de kast in de hal te zetten in plaats van een kapstok? Een wandkast hoeft niet altijd heel groot te zijn namelijk.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een wandkastOp die manier heb je alle rommel uit het zicht, is het rustiger binnenkomen en is je ergernis bij thuiskomst meteen een stuk minder….

Belangrijk voor het vervangen van je wandkast

Eigenlijk staat of valt het vervangen of aanschaffen van een wandkast met twee dingen: het budget en de beschikbare ruimte. Wat betreft de ruimte is evenwicht in je meubels ook belangrijk. De kast is waarschijnlijk het grootste item in je interieur. Het is handig om de beschikbare ruimte niet alleen goed op te meten, maar ook over te zetten op papier, met de rest van de meubels op schaal. Dat geeft een goed beeld.

uitzoeken wandkast woonkamer

Het bepalen van een budget is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Ik wil bijvoorbeeld één van de wandkasten in mijn woonkamer vervangen. Het is echter een kast voor een smalle muur, waar ik zoveel mogelijk opbergruimte in wil hebben. Mijn budget voor deze kast is niet heel groot, omdat het geen noodzaak is. De kast is nog in prima staat en wat er in moet, past erin. Ik ben er gewoon op uit gekeken. Die kast aan de wand vervangen, is dus best een lastige klus.

Waar je op moet letten bij aanschaf van een wandkast

Wanneer ruimte en budget is bepaald, dan ga je kijken welke punten voor jou het zwaarst wegen en in welke kast dat allemaal samen valt.

Is het belangrijk dat spullen kunnen hangen in een hangkast, of wil je alles kunnen neerleggen in een legkast? Het doel van de kast is dus enorm belangrijk. Komt de kast in de woonkamer met servies of speelgoed, heb je geen hanggedeelte nodig.

Wil je een open of een dichte kast. Het kan best handig zijn op de slaapkamer wanneer je kleding voor het grijpen hangt en je partner niet wakker hoeft te worden van de deuren van de kast, wanneer jij vroeger opstaat en vergeten bent je kleren klaar te leggen. In de woonkamer wil je misschien liever een dichte kast voor je servies of het speelgoed van de kinderen. In een open kast, kunnen je kinderen het speelgoed zien liggen, waardoor ze misschien eerder zelf tot spelen komen en jij geen bezigheidstherapeute hoeft te zijn. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

In welke ruimte komt je kast te staan. Een wandkast in de douche moet een kast zijn die geschikt is voor een natte ruimte. Een kast in de kinderkamer heeft meer te lijden dan een kast in jouw eigen slaapkamer. Naast doel, is plaats een belangrijke afweging in je keuze.

De ruimte waar de kast komt, bepaalt ook de stijl van de wandkast. Het is namelijk vast niet de bedoeling om je hele inrichting om te gooien, met de komst van een kast lijkt mij. Ga dus op zoek naar een kast die al bij de inrichting van je woonkamer, keuken, badkamer of hal past. Tenzij je er wel aan toe bent om de boel om te gooien natuurlijk. Je kunt kiezen voor een mooie grote eyecatcher, maar je kunt de kast ook mooi in het geheel op laten gaan. De keuze is reuze!

❥ Waarom  heb jij voor je huidige wandkast gekozen? Ging je voor de functionaliteit van de kast, voor het uiterlijk of een combinatie van beiden? Paste hij precies in je budget, of viel dat tegen?

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.