Zoete aardappel salade met zalmfilet
In de keuken

Zoete aardappel salade met zalmfilet

Dat gezond eten zo lekker kan zijn blijft geweldig. Ik ben gek op zalm, alleen eet niet vaak genoeg vis. Heel suf, want ik doe het niet in verband met man en kinderen, maar de kinderen lusten het best. Ik had René met de boodschappen komkommer, zalmfilet en ijsbergsla mee laten nemen. Maar alleen dat was wel een beetje saai.  Het werd uiteindelijk een zoete aardappel salade met zalmfilet.

Ik maak namelijk graag eten met restjes of van “wat er verder nog in de koelkast of kast staat”. Van de lasagne van zoete aardappel had ik nog eentje over, van de tuinbonenpesto had ik nog wat hazelnoten. Daar zou ik in combinatie met de zalm, sla en komkommer vast iets lekkers van kunnen maken dacht ik en zo kwam het dat het een salade werd van zoete aardappel. Door de combinatie van warm en koud, wordt het uiteindelijk een lauwwarme salade.

Zoete aardappel salade met zalmfilet

Het was een gerecht voor één persoon, maar de ijsbergsla bestelde ik als kropje en de komkommer is natuurlijk een hele. Durf te koken zeg ik maar weer en het is niet erg als er iets overheerst of als je de ene keer meer van het één en de andere keer van het ander gebruikt. Mijn gerechten en recepten zijn ‘op gevoel’ en elke keer een beetje anders. Zie het als inspiratie.

Zoete aardappel salade met zalmfilet

Ingrediënten

IJsbergsla kropje
Zoete aardappel 1 stuk per persoon
Zalmfilet met huid 150-200 gram per persoon
Komkommer 1/4 per persoon
Hazelnoten handje vol
4 seizoenen peper

voor de dressing: olijfolie, honing, paprikapoeder en gedroogde basilicum

Bereidingswijze

Bij de verpakte zalmfilet met huid van Jumbo zitten heerlijke kruiden, of dat bij anderen ook zo is, geen idee, maar wij doen sowieso onze boodschappen daar.

Smeer de bovenkant (daar waar de huid niet zit) van de zalm in met wat olijfolie en verdeel er (een deel van) de kruiden naar smaak over. Leg de zalm in de pan. Draai hem na ongeveer vier tot vijf minuten om op de huid

Snijd de zoete aardappels in plakjes, smeer er wat olijfolie op en bestrooi ze met wat peper. Bak ze in oven of koekenpan. In de airfryer lukt vast ook.

Terwijl alles in pan en/of oven bakt snijd je de ijsbergsla in reepjes en spoel je het af in een vergiet. Daarna kun je de komkommer in blokjes snijden. Meng ook de ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Maal de hazelnoten grof in een keukenmachine.

Serveren:

Neem een groot plat bord per persoon en verdeel er sla, komkommer en de fijngehakte noten. Leg daarover plakjes zoete aardappel en sprenkel er met een lepel dressing over. De zalm kun je daar boven op leggen.

Eet smakelijk! Laat je een reactie achter als je het recept heb uitgeprobeerd?

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.