Feest Inspiratie Lezen

Knutselen met kinderen; Knutsel mee met Congé Bricolé [winactie]

Weet je, ik ben zo’n moeder die knutselen met kinderen eigenlijk stiekem gedoe vindt. Je moet altijd meer helpen en doen dan je eigenlijk wilt én mag ook vaak het meeste zelf opruimen én schoonmaken. Knutselen met kinderen geeft op de één of andere manier ook altijd rommel en viezigheid. Aan de andere kant vind ik wel onwijs leuk! Samen aan tafel gezellig kletsen en intussen dingen maken. Je creativiteit de vrije loop laten met lekkers op tafel.

Knus en fijn. Helemaal tijdens de herfst en winter. In Knutsel mee met Congé Bricolé geeft Line Vanvoorden van Congé Bricolé  knutsel inspiratie voor ouders, verzorgers en leerkrachten. Je knutselt en creëert samen met kinderen hun eigen speelwereld! In Congé Bricolé vind je 40 originele knutselwerkjes volgens thema. Het voordeel van thematisch werken is het bieden van samenhang tussen verschillende activiteiten en het is goed voor de stimulering van de taalontwikkeling.

Knutselen met kinderen volgens een thema

Precies waarom ik de kleuterklas leerkrachten van Finn zo fantastisch vind. Nog nooit heb ik leraressen zo zien opgaan in het thema én het zo visueel en tastbaar zien maken. Afgelopen periode hadden ze het thema bouwen. Dat begon al met de aftrap; een steiger op het speelplein en op bezoek bij echte bouwprojecten.

Knutsel en creëer samen met je kind zijn eigen speelwereld

Voor het thema vakantie werd het speelplein een camping en stonden de leerkrachten als stewardess op het plein, waarbij er een bagageband was gemaakt van het bankje op het plein. De directeur zat bij het thema dinosaurussen in de zandbak als archeoloog. Het thema hiervoor was de onderwaterwereld en piraten. Hiervoor had Finn nog een aantal boekjes meegenomen.

Dit combineren met het knutselen in de klas, maakt het thema in de klas weer zichtbaar én knutselen is niet alleen goed voor het inspireren en ontwikkelen van creativiteit, het heeft onder anderen ook invloed op de motoriek en het ruimtelijk inzicht! Op deze manier kun je ook eenvoudig thuis aansluiten op het thema op school.

40 originele knutselwerkjes voor thuis of in de klas // Knutsel mee met Congé Bricolé

Line van Congé Bricolé ontwikkelde meer dan 40 vrolijke knutselwerkjes rond 5 verschillende thema’s (onderwaterwereld, ruimte, circus, pirateneiland en jungle) en legt de verschillende technieken stap voor stap uit.

Knutselen met kinderen; Congé Bricolé

  • Meer dan 40 creatieve projecten
  • Versterk al spelend de motorische vaardigheden, ruimtelijk inzicht en oplossend denken van jouw kind
  • Met stap-voor-stapfoto’s – perfect voor thuis of in de klas
  • Voor kleine en grote knutselaars vanaf 3 jaar

De verschillende hoofdstukken nemen je mee op reis. Door samen aan het knutselen te gaan, breng je de fantasiewereld van je kind tot leven. De werkjes in het boek zijn niet alleen om op de kast te zetten: je maakt samen je eigen speelgoed en avontuur. Zo maak je een raket die echt kan vliegen, leuke verkleedkleren, kleurrijke bellenblazers, een pomponkannon… Daarnaast deelt Line tips en tricks bij het leren scheuren, knippen, tekenen en rijgen…

Congé Bricolé

Congé Bricolé (@congebricole op Instagram) is een project van Line Vanvoorden, trotse moeder en maker van vrolijke dingen. Haar missie: (groot)ouders van jonge kinderen enthousiast maken om samen creatief aan de slag te gaan door het aanbieden van online inspiratie, workshops en knutselkoffers.

Knutsel mee met Congé Bricolé | 40 originele knutselwerkjes volgens thema | Line Vanvoorden | € 22.99 | 128 blz.

❥ Wil je kans maken op een exemplaar van Congé Bricolé? Nomineer dan jezelf of iemand anders onder dit bericht, onder de post op Instagram en/of Facebook over Knutsel mee met Congé Bricolé.

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Ik zou graag mezelf willen nomineren voor deze winactie, zodat ik eindelijk én inspiratie opdoen énnweet hoe t moet en de kids ook.

  2. Altijd fijn voor Mil om samen te knutselen met de vriendjes en vriendinnetjes! Zo ontstaan de mooiste en origineelste creaties! Al helemaal perfect nu het koude winterweer eraan komt! Wij wagen graag onze kans! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.