Broer en Zus kinderprentenboek
Lezen

Broer en Zus

Broers zijn súpervervelend. Ze maken je spullen stuk. Zijn overal waar ze niet moeten zijn. Zeggen altijd het verkeerde en lachen als jij moet huilen. En zussen zijn mega irritant. Ze zijn saai, zeurderig en je wordt zo moe van ze… In het prentenboek Broer en Zus is het alsof ik over mijn eigen kinderen lees. Het cliché “Niet met en niet zonder elkaar”, gaat hier in huis méér dan op!

Hoewel, soms maken ze je ook aan het lachen, helpen ze je en zijn ze heel moedig. En mis je ze als ze weg zijn. Zijn broers en zussen dan misschien, héél misschien, toch wel oké? Ik deelde een tijdje terug al een quote over broers en zussen op Instagram: “The greatest gift our parents gave us, was eachother”.  Wat zou ik het fijn vinden als de kinderen met dat gevoel aan elkaar denken. Als ik zie hoe ze nu met elkaar omgaan, dan heb ik het gevoel dat het wel goed zit. Ze kunnen uren samen spelen. Het gaat wel eens mis, meestal omdat de één dan net even de ander dwars zit. Dan haal ik ze even uit elkaar en dan voelen ze zich al snel schuldig, want ze spelen zo graag samen. Grappig is dat!

zus en broer

Zus en broer omdraaiboek

Het meest bijzondere van dit boek is dat het van twee kanten te lezen is! Zowel vanuit oogpunt van zus als van broer. Daarom spreekt het beide aan en is het voor beide een herkenbaar boek over broers en zussen. Laatst lagen ze het samen op de bank te lezen en hoorde ik ze giebelen en grinniken. Best leuk als je bij het voorlezen kan zeggen dat je broer een aap is, of je zus een nijlpaard.

Zus en broer prentenboek

De prenten in het boek zijn in mooie zachte tinten en heerlijk rustig. Er zijn veel dingen te ontdekken op de plaatjes. Ik vind het leuk dat prentenboeken nét dat extra stukje brengen. Ze maken niet de alleen de tekst begrijpelijker, waardoor het boek makkelijker te lezen is. Je kunt het verhaal verdiepen en bespreekbaar maken aan de hand van de illustraties. De teksten spreken kinderen aan. Er staat niet te veel tekst en de zinnen zijn kort en duidelijk. Af en toe is het groter gedrukt, wat ook het nodige toevoegt.  Voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.

❥ Zo blijkt uiteindelijk uit het boek dat het hebben van broers en/of zussen voor- en nadelen heeft. En nét op het moment dat je dát beseft……Aaaaaaargh!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.