De magische tandenfee bordspel review
Budget en besparen Feest Inspiratie Ouderschap Shoppen Spelen en leren

De magische tandenfee bordspel review

Het toppunt van kneuterigheid in de herfst- en wintermaanden? Op een pyjamadag een bordspel spelen. Bij voorkeur in je lievelingspyjama met een kopje warme chocolade melk en pepernoten. En samen aan de grote tafel! Het De magische tandenfee bordspel is daar fantastisch voor en in deze review lees je waarom!

De tandenfee is trouwens een populaire figuur in de folklore van verschillende landen, en haar oorsprong is eigenlijk moeilijk toe te schrijven aan een specifieke cultuur of regio. De moderne versie van de tandenfee is ontstaan ​​in de Verenigde Staten, maar haar wortels gaan terug tot oude tradities en overtuigingen.

Het verhaal van de tandenfee

In veel Europese culturen was er een traditie om kindertanden te begraven of te verbranden om boze geesten af ​​te weren. Sommigen geloofden ook dat kindertanden magische krachten hadden, en ze werden bewaard of bewerkt om de drager geluk te brengen. Deze oude gewoonten kunnen de basis hebben gelegd voor het idee van een fee die tanden ruilt voor geschenken.

In Frankrijk staat de tandenfee bekend als “La Petite Souris” (Het Kleine Muisje). Deze traditie bestaat uit een muis die tanden ruilt voor kleine geschenken. 

De magische tandenfee bordspel 

Ik was met Finn op stap in het winkelcentrum, waarbij we bij de Top1Toys tegen het Magische Tandenfee Bordspel aanliepen. “Hé, die staat op mijn lijstje!”. En ik dacht meteen; HANDIG. Later maar een keer voor terug, want met die kleine samen is niet handig. Toen bleek dat mijn schoonmoeder en Elynn ook in het centrum waren én nog een klein cadeautje voor Finn nodig hadden. Dat is waarom wij hem dus nu al in huis hebben en ik voor Sinterklaas iets anders moet verzinnen. 

De magische tandenfee bordspel review

Het spel bestaat uit een bed, een bord, vier gebitjes, een draai-wieltje, zestien tandjes en een tandenfee. Je bent allemaal die tandenfee, je speelt dus allemaal met dezelfde pion. Het idee is simpel; wissel als eerste al je tandjes om voor muntjes door de tandenfee steeds op het goede vakje te laten landen.

de magische tandenfee bordspel voor kinderen

En dat is in het kort ook mijn De magische tandenfee bordspel review: het grote voordeel van dit soort simpele spelletjes geldt ook voor dit spel. Je pakt ze er snel even bij, het staat lekker snel klaar en je kunt zo zonder nadenken een paar potjes wegspelen met flauwe grapjes en gezelligheid!

Het spelbord en spelregels uitgelegd

Het bord van de magische tandenfee is efficient, maar schattig vormgegeven. Ik kan me voorstellend dat de kleurtjes en afbeeldingen de kinderen aanspreekt. Ze zijn schattig en duidelijk qua wat er bedoeld wordt. 

magische tandenfee bordspel betekenis spelbord

Elke afbeelding heeft een betekenis en geeft aan wat je moet doen wanneer jij met de tandenfee op het plaatje belandt. Voordat je begint doe je de vier tandjes in het gebit. Degene die er als laatste een tandje uit heeft gehad mag beginnen. Je draait aan het wiel en zet de stappen die je draait.

Kom je op het vakje met een kindje die een tandje mist dan mag er een tandje uit je mondje halen.  Geeft mama je een kusje voor het slapen gaan, dan mag je het tandje in het vakje leggen, door het kussen te verschuiven komt hij onder het kussen en dan…… verandert het in een muntje. Lig je met vieze tandjes in je bed, dan moet je een los tandje weer in je mondje doen (of alsof je tandjes poetsen, als je er geen tanden uit hebt). Er is een vakje waardoor je twee vakjes vooruit mag én nog een vakje met twee kinderen en een groene of rode achtergrond. Dit laatste vakje betekent dat je buurman een tandje uit zijn mond mag halen. Rood is de speler rechts van je, groen is speler links van je. 

Het enige dat ik echt jammer vind is dat het niet spannend is of je een muntje krijgt of niet. Zoals het bij de puppy met de muntjes of de krokodil met kiespijn wel een verrassing is of er iets gebeurt of niet.  

Een verhaaltje voor het slapengaan 

En zoek je om in het thema van de tandenfee, melktanden en wisselen te blijven, nog een leuk verhaaltje voor het slapengaan.

Er was eens een klein meisje genaamd Sophie. Sophie was een lief en zorgzaam meisje, en ze had een mooie glimlach met helderwitte tanden. Elke keer dat Sophie een tand verloor, stopte ze die onder haar kussen voordat ze ging slapen.

Op een warme zomernacht, wiegde Sophie zichzelf in slaap met de gedachte aan de tandenfee. Ze dacht aan een vriendelijke fee met glinsterende vleugels en een sprankelende toverstaf. Sophie had gehoord dat de tandenfee ’s nachts zou komen om haar tand op te halen en een speciale verrassing in ruil daarvoor achter te laten.

Die nacht droomde Sophie over de tandenfee. In haar droom verscheen de fee in een prachtige jurk met glinsterende edelstenen en een stralende glimlach. De tandenfee fluisterde zachtjes tegen Sophie en bedankte haar voor het delen van haar kleine tand.

De tandenfee nam voorzichtig de tand en legde in ruil daarvoor een glanzend muntje onder Sophie’s kussen. Toen Sophie wakker werd, ontdekte ze het glanzende muntje en glimlachte van oor tot oor. Sophie wist dat het muntje haar een beetje geluk zou brengen. Vanaf die dag poetste Sophie altijd goed haar tanden en zorgde ze extra goed voor haar glimlach, in de wetenschap dat de tandenfee altijd over haar waakte.

En zo ging Sophie elke nacht met een gelukkig hart slapen, wetende dat de tandenfee haar glimlach beschermde en dat ze elke verloren tand kon delen voor een beetje magie en geluk.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.