Home ETEN | KEUKEN Avocadospread met komijn

Avocadospread met komijn

by Marjo
Avocadospread met komijn 

Een combinatie die ik niet snel bedacht zou hebben, avocado met komijn. Toch is deze avocadospread met komijn heerlijk als basis op bijvoorbeeld je boterham. Avocadospread combineert ook heerlijk met wraps en verschillende soorten beleg. De avocadospread met komijn kun je dus zowel bij lunch als diner gebruiken.

Eigenlijk zet ik avocado veel te weinig op mijn boodschappenlijstje. Het is niet alleen heerlijk als spread, maar ook in blokjes in een salade, of maak een lekkere guacamole voor bij je nachogerecht. Daarnaast is avocado ook nog eens heel gezond. Avocado zit bijvoorbeeld vol met foliumzuur (handig nu ik zwanger ben), kalium, vezels, vitamine E en verschillende B-vitamines.

Oproep op Twitter

 

Dankzij Froukje en haar oproep op Twitter, had ik ineens drie avocado’s in huis. Via internet kwam ik er achter dat je de spread ook in kon vriezen. Cholesterol technisch zou het niet verstandig zijn om drie op te eten in mijn eentje. Dus ik maakte de spread vast klaar voor op knäckebröd voor de lunch. Verder neem ik vanavond nog wat bij het avondeten. We eten de carpaccio die mag tijdens de zwangerschap, met tomatensoep en brood. De avocadospread met komijn kan dan nog lekker even op het brood!

Avocadospread met komijn

Hoe ik er dan toch op kwam om avocadospread met komijn te combineren? Zoals dingen wel vaker ontstaan in mijn keuken. Ik had zomaar drie avocado’s en ik wilde een spread maken. Dus deed ik de avocado in de keukenmachine en trok mijn kruidenlaatje open. Ik kook altijd op mijn neus en gevoel. Dit leek/rook wel een goede combinatie.

Behalve de avocado, heb je nodig:

• Komijnzaad • Citroenpeper • Citroensap • Knoflook(poeder) • Olijfolie

Je kunt de spread maken door de ingrediënten in een keukenmachine te doen. Natuurlijk kun je het ook prakken met een vork. Begin in ieder geval bij het prakken met de olie en avocado. Voeg daarna de rest toe. Gebruik je de keukenmachine, doe dan alles in één keer er in. Hierdoor hoef je het niet zo vaak te laten draaien en wordt het niet te dun.

De spread is dus al heerlijk op je cracker of boterham, maar beleg hem behalve met de spread, ook eens met radijsjes. Of wat dacht je van komkommer of tomaat? Een heerlijke en gezonde lunch. Voor de avond beleg je wraps met de spread en voegt bijvoorbeeld gebakken kipreepjes met mexicaanse kruiden en sla, tomaat en komkommer toe!

• E N J O Y •

 


Afbeelding Avocadospread via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

MamaIssues 12 februari 2017 - 16:45

Lekker zeg!!!
Ik ben ook gek op avocado’s 😀
Heb dit even opgeslagen 🙂
MamaIssues onlangs geplaatst…Mijn Gran Canaria avontuur deel 2My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.