Verse soepen en sauzen
In de keuken

Verse soepen en sauzen

Bij het koken is het voor  mij een eeuwige strijd. Gezond vs. makkelijk en snel. Liever geen pakjes en zakjes, maar soms ook zo handig. Niet te veel zout en suiker, maar jemig, ze stoppen het overal in. En niet te zuinig ook. Een tijd terug schreef ik al over de verse soepen en sauzen van AH en laatst heb ik er een paar mogen halen om uit te proberen. In deze review van de verse soepen en sauzen lees je  welke keuzes ik heb gemaakt en wat ik er van vond. 

Het duurde even voor het zover was, want ik wilde zelf kiezen en de momenten dat ik boodschappen doe, zijn enorm schaars. In de winkel was het even zoeken waar het stond. De koeling was logisch, maar onze AH heeft er nog al een paar. Met vrij kieskeurige man en kinderen en onze haat voor paprika, wist ik al dat de keuze moeilijk zou zijn. Is het je wel eens opgevallen hoe vaak er paprika in ‘kant en klaar’ wordt gebruikt? Veel kan ik je vertellen. En ja, dat is een irritatiefactortje.

Verse soepen en sauzen van AH

De keuze in mijn AH was ook vrij beperkt, dus het was schipperen en overwegen. We zijn gek op pasta’s dus ik koos voor twee verse pastasauzen: Pompoen-Chili en Tomaat-Olijf. Over de zwarte stukjes in de laatste, zou ik de kinderen gewoon niet wijzer maken. Qua Curry naam ik de Tikka Massala mee. De paprika her en der nam ik maar voor lief.

Verse soepen en sauzenVerder koos ik nog voor de AH Verse soep rode linzen, pompoen, kokos en de AH Verse soep gegrilde tomaat, basilicum. We houden van tomatensoep en ik ben zelf gek op linzen en kokos. Zo op het eerste oog, zag het er nog in de verpakking in ieder geval smakelijk uit. Voor mij is persoonlijk het mondgevoel erg belangrijk. Ik kan iets lekker vinden, maar door de structuur, smaakt het dan voor geen meter. Daarom was ik extra nieuwsgierig, want het zag er wel wat korrelig uit.

Recepten met de verse soepen en sauzen

Nu ik wist met welke smaken ik aan de slag ging, was het nog een keuze maken in de samenstelling van de gerechten. Ik besloot niet te gaan zoeken op internet of in de Allerhande app. maar zelf iets te verzinnen. Met pen en papier ging ik achter bij tafel zitten en bekeek ik per saus welke ingrediënten er in zaten. Daarna ging ik een soort van mijn smaakpapillen bij langs om te verzinnen wat ik er lekker bij vond en wat er bij zou passen. Toen schreef ik per gerecht een boodschappenlijstje. Daarna schreef ik vast in het kort op hoe ik het van plan was te maken. Eventuele tussenstapjes of veranderingen kon ik tijdens het koken wel toevoegen of aanbrengen dacht ik. Missie geslaagd moet ik zeggen.

Verse soepen

De recepten deel ik met je in andere blogs. Nu vertel ik alleen wat ik van de sauzen en soepen vond. Te beginnen met de soepen. Hier heb ik trouwens expres niets aan toegevoegd en misschien had ik dat wel moeten doen. Sowieso heb ik ze verdund met water, omdat ik de korreligheid niet zag verdwijnen na verwarmen. Heel langzaam, ik heb geleerd dat er altijd meer bij kan immers. Het bleef maar wat ‘droog’. Ik merkte qua smaak niet dat ik met een goede verse soep te maken had. Nu houd ik ook meer van de ‘dunne’ soep hoor, tenzij het snert is, dan moet de lepel er in blijven staan. Voor tomaten- en andere soep geldt dit niet. De smaken waren prima, dus misschien dat ik de soepen nog eens als saus ga gebruiken.

Verse sauzen

Over de sauzen ben ik een stuk enthousiaster. Ondanks de paprika in de Tika Massala hebben we daar het meest genoten. Met het laatste restje Naanbrood, veegden we onze borden schoon leeg! In de tomatensaus zaten ook echt zwarte olijven, ik had wel meer een pure tomaten smaak verwacht. De structuur leek ook wat korrelig te blijven, maar na het toevoegen van wat water en het ‘stoven’ van de gerechten, viel dat reuze mee.

Als je zelf nog wat kruiden en specerijen toevoegt, zijn de verse soepen en sauzen van AH een hele goede basis voor smakelijke gerechten. En het feit dat ze alleen gemaakt zijn van groenten, kruiden en specerijen maakt ze gezonder dan koken met pakjes en zakjes. Door er nog extra groenten doorheen te roeren, zet je een gezonde maaltijd op tafel. Zijn je kinderen moeilijke groente eters, kun het van te voren pureren en door de saus verstoppen.

Dat het verse soepen en sauzen zijn, dat zou ik echter blind niet hebben geproefd. Het is nog steeds niet zoals je het zelf maakt from scratch. Zou zouden van mij nog iets meer gekruid mogen zijn. Niet zout, maar wat meer ‘smaakexplosie’. Toch zou ik zeker de andere smaken nog willen proeven. Ben je dus op zoek naar gezonde, verse en makkelijke producten gemaakt van pure ingrediënten dan zou ik zeker de  verse soepen en sauzen een keer proberen. Door de vele groenten vormen ze een goede aanvulling op een groenterijke maaltijd en door zelf te varieren met groenten en kruiden, maak je ze elke keer anders.

Het grappigste aan de uitkomst van deze review van verse soepen en sauzen van Albert Heijn vond ik, dat de smaken waarbij ik het meeste weerstand van het kritische publiek verwachtte, we het lekkerste resultaat kregen. En de curry, die gaat zeker in de herhaling ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.