zullen we vriendjes zijn
Lezen

Vervolg op Raad eens hoeveel ik van je hou!

Wie kent Hazeltje niet? Het vertederende haasje uit Raad eens hoeveel ik van je hou, dat ieders hart binnenhuppelde om vervolgens een favoriet valentijns-, verjaardags- en geboortecadeau te worden. Toen we lang geleden op weg waren met mijn schoonouders, heb ik voor Thomas, die toen nog in mijn buik woonde het kinderboek Raad eens hoeveel ik van je hou gekocht bij een Hajé restaurant, waar we even stopten. Nu lees ik het boekje af en toe voor aan Finn. En is er een vervolg op Raad eens hoeveel ik van je hou!

Eerlijk, ik heb nooit geweten dat er meer delen waren, dus het bericht over het vervolg op Raad eens hoeveel ik van je hou vond ik echt superleuk. Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje! Zullen we vriendjes zijn? is een hartverwarmend betoverend verhaal over vriendschap, van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.

Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

En er blijken nog meer door mij niet ontdekte delen te zijn, die ik graag met jou deel. Een extra dik prentenboek om bij weg te dromen is Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal. In dit prentenboek beleeft Hazeltje een heel ander avontuur. Hij verkent de grote wereld – uiteraard met Grote Haas die steeds een oogje op hem houdt – om te ontdekken dat de aller fijnste plek thuis is. Omdat Grote Haas daar is.

 Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

Een heerlijk boek om verliefd op te worden! De adviesleeftijd is 0-5 jaar, maar deze versie is voor grotere kinderen ook zeker geschikt; hoe fijn is het om ze te laten weten dat er altijd een veilig nest is en dat je altijd thuis bent, als je bij iemand bent van wie je houdt. Een prentenboek over het overwinnen van je angst, op iemand kunnen vertrouwen, maar ook zelf je weg leren vinden.

Kijk eens wat ik kan

In Raad eens hoeveel ik van je hou kijk eens wat ik kan, leert Hazeltje over de natuur en het weer. Hij ontdekt geluiden, vormen, kleuren en getallen in de wondere wereld om hem heen.

 kijk eens wat ik kan raad eens hoeveel ik van je houKijk achter de flapjes en speel mee met Hazeltje in dit prachtige boek. Je kunt Finn niet blijer maken dan met een flapjes- of zoekboek voor kleuters, dus deze gaat vast op het Sinterklaaslijstje!

Dankzij Raad eens hoeveel ik van je hou kon Sam McBratney zijn lerarenbestaan opgeven om zich geheel aan schrijven te wijden. In Nederland won hij in 1995 een Zilveren Griffel voor Raad eens hoeveel ik van je hou. Een paar maanden na het voltooien van Zullen we vriendjes zijn? overleed McBratney, op 77-jarige leeftijd.

❥ Wat hij in ieder geval nalaat zijn de prachtige woorden die ontzettend veel ouders gebruiken voor hun kinderen, al dan niet voor het slapen gaan. “Ik hou van jou helemaal tot aan de Maan…..”. Wil je weten wat ik tegen Thomas zeg? Lees dat hier.

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.