huren van een trouwjurk waar op letten
Budget en besparen Feest Inspiratie

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Door Chantal– Chantal is de eigenaresse van Bruid voor een dag in Veendam. Ze heeft altijd gefantaseerd over trouwen en alles wat erbij komt kijken. Behalve het concept Bruid voor een dag, waarover later meer, kun je bij haar een trouwjurk huren. Speciaal voor Mar-JoYa schreef ze dit artikel over waar je op moet letten als je een trouwjurk huurt. En wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een trouwjurk? 

De redenen voor het huren van een trouwjurk kunnen uiteenlopend zijn. Natuurlijk is het wel fijn om te weten wat de aandachtspunten zijn bij het huren van een jurk. Zelf heb ik daar met mijn gekochte bruidsjurk niet over na hoeven denken. Heel naïef denk ik ook; je stapt binnen, zoekt een jurk uit én tekent een soort van overeenkomst. Ik was benieuwd of het in de praktijk ook daadwerkelijk zo is bij het huren van je jurk voor de bruiloft. Gelukkig wilde Chantal dit op een rijtje zetten.

Waarom ik een trouwjurk zou huren

Als ik nu zou trouwen, zou ik zeker de optie van huren overwegen. Voor mij zou het een budget kwestie zijn. Het risico van borg kwijt raken of iets moeten betalen bij schade zou ik als een risico incalculeren. Het geld van de trouwjurk zou ik nu liever aan een mooie unieke digitale registratie besteden. Of aan een fotohokje. Wanneer het maar een vlot jurkje is waar sneakers onder kunnen ben ik nu allang tevreden.

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Je hebt vast en zeker een zoektocht gedaan op het internet, sla deze foto’s dan op. Zo kun je naar een soort gelijke jurk gaan kijken!

trouwjurk huren waar op letten, bruid voor een dag Veendam

❥ Ook kun je checken of zo’n jurk wel echt bij jou en je locatie past. Een grote prinsessen trouwjurk met hoepel en strik, is iets minder geschikt voor een klein maar intiem tuinfeest immers ( vrij naar leer van Fred). Op deze manier kan de verhuurder je beter leren kennen en weet ze wat je smaak is.

❥ Neem vooral je favoriete mensen mee, zij kennen jou het beste en weten ook waar jij gelukkig van word.

❥ Heb je zelf accessoires aangeschaft neem deze dan ook vooral mee voor het complete plaatje. Je weet dan ook zeker of wat jij hebt uitgezocht, matcht met de huurjurk van jouw dromen.

❥ Kom in lekker zittende kleding, het is belangrijk dat jij je op jouw gemak voelt.

❥ Lingerie is heel belangrijk. Kies voor iets wat de hele dag goed op zijn plek blijft zitten en waardoor jouw borsten en billen comfortabel maar mooi gedragen worden. Het komt je trouwjurk en silhouet ten goede. Denk eens aan een goede bruidslingerie, deze kun je ook prima na de bruiloft nog dragen en is dus een tijdloze investering.  Heb je jouw trouwlingerie al aangeschaft, trek het dan vooral aan naar de pas sessie.

❥ Er komt veel op je af op zo’n dag het is daarom ook belangrijk dat jij voelt of dit DE jurk is waar jij in wilt gaan trouwen. Is dit niet het geval of twijfel je tussen twee jurken, dan kun je een tweede pas sessie inplannen!

❥ Heb je een keuze gemaakt, dan mag je de jurk de volgende dag ophalen. Je tekent een huurovereenkomst en voldoet het bedrag. De borg en de stoomkosten zitten bij de huurprijs in. De borg krijg je weer terug, wanneer je de jurk onbeschadigd terugbrengt.  Het is verstandig goed te letten op de staat waarin de jurk moet worden teruggebracht. Of te wel, weet je wanneer jij je borg niet terug zal krijgen en kun jij je daarin vinden? Check ook of je weet wat je moet betalen wanneer de jurk niet voldoet. Dagwaarde, aanschafprijs?

Voordelen huren van trouwjurk

Ga je trouwen met een beperkt budget is het huren van een trouwjurk, voordeliger dan het kopen van een jurk om in te trouwen. Ook is het handig dat jij je niet hoeft af te vragen wat je met jouw jurk gaat doen na de trouwdag. Hij neemt geen ruimte in.

 bruid voor een dag in VeendamUiteraard ga je er niet van uit, maar uiteindelijk eindigt 34 procent van alle huwelijken in een echtscheiding.  Mocht je ooit gaan scheiden, zit je, dankzij de gehuurde trouwjurk die je terugbracht, op dat moment niet met een heel heftig aandenken. Waar je dan alsnog over moet beslissen, met misschien een naar gevoel.

Het huren van een trouwjurk is daarnaast een stukje duurzaamheid. Hergebruik is altijd een goed idee en je bespaart bijvoorbeeld transportkosten van de jurk vanuit het land van productie naar Nederland.

Nadelen huren van trouwjurk

Meestal zijn de huurjurken niet de jurken uit de nieuwste collectie. Daarbij zul je een stuk minder keus hebben ten opzichte van het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands jurk. Ook zijn verhuurjurken vaak meer voorkomende modellen, omdat ze een breder publiek aan moeten spreken.

Indien een jurk vermaakt KAN worden, zullen dit kleine aanpassingen zijn, die waarschijnlijk ook weer ongedaan gemaakt moeten kunnen worden. Een beetje one size fits all, maar dan omdat het moet. Heb je een afwijkend figuur of net een minder gangbare maat, kan dit je kans van slagen kleiner maken. Soms kan een verhuurder voor je op zoek gaan in haar netwerk, maar je zult dan af moeten wachten.

Misschien ben je onbewust niet helemaal relaxt op je trouwdag. De dag is al spannend, maar als je steeds chocolade, lippenstift en rode wijn aan het ontwijken bent is dat een extra aanslag. Extra beweging is fijn, maar wanneer je stresskipt over alles wat er met je gehuurde trouwjurk kan gebeuren, kun je beter kopen.

Bruid voor een dag

De naam verklapt al een beetje wat  het concept bruid voor een dag inhoudt. Wij bieden je de mogelijkheid om een toffe middag of avond te beleven. Leuk als origineel bedrijfsuitje, een uniek vrijgezellenfeest, een uitje met vriendinnen of een gezellige moeder dochter dag.  Je gaat samen trouwjurken passen mét de daarbij behorende accessoires, een hapje en een drankje en een mooie fotoshoot tot slot! Je kunt je zo voor een dag een echte bruid voelen. Er zijn twee arrangementen en die duren beide circa 2,5 uur. Je kunt heel makkelijk online een afspraak maken!

bruid voor een dag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje

Bij “Bruid voor een dag” kun je trouwjurken passen voor de lol, maar je kunt er ook terecht voor het huren van een bruidsjurk, een galajurk en/of bijbehorende accessoires. Ook ben ik gediplomeerd visagiste en dit kan ik toepassen voor DE grote dag, met een prachtige bruidsmake-up!

 Ben jij nog op zoek naar inspiratie om een bruidspaar te verrassen op de dag zelf? Lees dan ook het artikel Ideeen om een bruidspaar te verrassen.
Mar-JoYa deelt graag de verhalen van [lokale] ondernemers en inspirerende vrouwen. Chantal is daar een goed voorbeeld van! Wil jij ook je verhaal delen? Neem dan contact op via e-mail.

De gepubliceerde foto’s in dit artikel zijn eigendom van Bruid voor een dag – Veendam 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.