Milestonecards Zeeman
Budget en besparen Inspiratie Ouderschap

Milestonecards

Wat zijn ze populair! En terecht! De milestonecards. Kaartjes om op een leuke manier iets toe te voegen aan je foto’s. Ik ben fan. Ondanks dat het er vaak bij blijft, houd ik van het maken van analoge fotoalbums en ook hier kunnen de milestonecards een mooie bijdrage aan leveren. In dit artikel wil ik je graag de leukste laten zien. Van kaarten speciaal toegespitst op het dragen van je baby, tot gewoon leuk, tot heel praktisch. En ik geef een setje weg, dus lees snel verder! 

Het idee van alle milestonecards is dat je alle bijzondere mijlpalen kunt vastleggen. Op je Insta foto ziet je volger meteen wat er aan de hand is, mocht de foto zelf dat nog niet duidelijk maken. Het maakt de foto natuurlijk ook een stuk leuker, helemaal als de kaart zelf een beetje mooi vormgegeven is. Vaak kun je op de voor- of achterkant van de kaart een datum zetten, dat maakt het helemaal leuk voor later. Sommige kaarten zijn aandoenlijk, sommige een tikje sarcastisch. De leukste milestonecards zijn de volgende, volgens mij.

Draagkaart

Jammer genoeg is Finn de enige van de drie die ik draag. Wat had ik dat graag eerder geweten. Eén van de dingen die me over de streep trokken, zijn de milestonecards van Draagkaart. Volledig gericht op het dragen van je baby. De zachte kleurrijke vormgeving is weer eens iets anders dan de monochrome trend.

Milestonecards Draagkaart

Almost mommy cards

Houd je van zwart-witte milestonecards, maar mag het iets zachter, dan zijn deze prachtig. Ze zijn bedoeld voor mama’s to be. Van de test tot de geboorte en alles daar tussen. De vormgeving is zwart-wit, maar de letters zijn sierlijk en zacht. Daarnaast wordt af en toe zelfs wat kleur gebruikt.

Milestonecards almost mommy

Voor selfie’s met je babybuik, omdat de weken er op staan (vanaf 10 weken). Of voor foto’s van het eten waar je geen genoeg van kan krijgen. Ook een kaart voor het herkennen van een schopje mag niet ontbreken. Ik vind het een geweldig cadeautje om een mama te feliciteren met haar zwangerschap. Het is natuurlijk ook een fantastisch cadeautje voor jezelf!

Blanco milestonecards

Wat er eigenlijk niet is, zijn milestonecards voor grote kinderen. Of voor jezelf for that matter. Daarom vind ik de blanco mijlpaalkaarten perfect. Toevallig heb ik er eentje gebruikt voor bij het cadeautje voor Vaderdag. Toen was het wel meer een notitiekaartje, dus ook daar zijn ze ontzettend geschikt voor. Eventueel kan hij later met een foto van Vaderdag én een foto van het cadeau in Finn’s album.

Blanco milestonecards

Een tikje sarcastisch

Werkelijk briljant zijn de NoNo Cards mijlpaal kaarten. Ik houd van de humor. Want ook het poepen in bad en het kosten over mama of papa horen er bij. Daar moet je als ouder de humor ook van inzien.

Nono cards

Het ouderschap met een dikke vette knipoog. Een geweldig zwangerschaps-, babyshower- of  kraamcadeautje dus, om de kersverse ouders alvast voor te bereiden op wat er komen gaat.

Budgettip! Baby Milestonecards Zeeman

Een echte budgetversie, maar wat is hij mooi! Deze kaarten combineren leuke vrolijke illustraties met de monochrome zwart-witte trend. Sommige kaarten hebben een licht zeegroen accent. Behalve de mijlpalen in leeftijd zijn er ook een aantal hele lieve, zoals die met ‘ I love my mommy, lots lots lots lots lots’.

Milestonecards

Analoog fotoalbum

Waar ik de Zeeman milestonecards voor wil gebruiken is het analoge album van Finn. Waar die van Thomas halverwege is en die van Elynn nog niet bestaand, had ik met Finn een leuk project gestart. Tot mijn camera ineens raar deed en nu ter reparatie naar Bol is. Toch ben ik van plan, hetzij op een iets andere manier, wel verder gegaan. De milestonecards gaan daar een onderdeel van uit maken, maar niet alleen op foto’s. Juist niet.

Milestonecards Milestonecards zeeman

De bedoeling is om een soort Bullet Journal pagina’s te maken. Instamax op een pagina, milestonecard, tekening en/of quote en dagboekverhaaltje er bij.

Gelukkig is Finn nog maar acht weken morgen, dus het project kan nog prima doorgaan. Je hoeft de milestonecards dus niet altijd op de foto gebruiken, hij kan ook onderdeel uit maken van een fotopagina ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Marian zegt:

    Erg leuk voor een vriendin, maar ze heeft geen FB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.