Home ETEN | KEUKEN Rijst met gehaktballetjes

Rijst met gehaktballetjes

by Marjo
Rode rijst met gehaktballetjes ananas wortel pesto

Hoe fijn is het om een gerecht op tafel te zetten, wat iedereen lekker vind. Noem me ouderwets, maar ik vind het zo vervelend als ik gekookt heb en er komt gezeur. Ze mochten beide één gerecht uitkiezen wat ze niet willen eten. Dan mogen ze die avond bij uitzondering een broodje. Verder vind ik het echt niet heel erg om twee gerechten te maken. Ik pas er wel voor om voor alle vijf apart te koken. De rode rijst met gehaktballetjes vindt iedereen lekker. 

Bij dit gerecht maak ik twee uitzonderingen. Voor Finn kook ik een paar worteltjes, de rest laat ik rauw. De kinderen krijgen in plaats van rode rijst, witte rijst, omdat ze de rijst te gekruid vinden. Dit ligt voornamelijk aan de sterke smaak van de pesto denk ik. Zij krijgen er als extra nog cherrytomaatjes bij. Bij dit gerecht eten ze dus aardig wat groente en fruit, ook een voordeel. De basis van het gerecht komt van de Familiebox (voorheen Mathijs Maaltijdbox), maar is inmiddels iets aangepast. Geen gedoe met spiesjes en dus met rauwe wortel.

Rode rijst met gehaktballetjes

Voor het gerecht heb je niet veel nodig en het is vrij snel klaar, met een druk gezin ook wel fijn! Het zijn ook ingrediënten waarvan je een deel al in de kast kunt zetten op voorraad. Je hoeft dan alleen nog worteltjes en gehakt halen.

Wat heb je nodig?

rijstbuiltjes
potje rode pesto
bakboter
blik gepelde tomaten
500 gram rundergehakt
1 ei
paneermeel
ananas
cherrytomaatjes
worteltjes
oregano
peper
paprikapoeder
hapjespan, kom en pan voor de rijst

 

Bereidingswijze rijst met gehaktballetjes

Ik gebruik bij dit gerecht rijstbuiltjes, die rijst blijft vaak nog een tikje plakkerig en dat past hier goed bij. Omdat het draaien van de gehaktballen het meeste tijd kost, begin ik daarmee. Ik probeer het altijd op tijd uit de koelkast te halen, omdat het anders zo zeer doet aan mijn handen.

Rode rijst met gehaktballetjes

• doe het gehakt in een kom, doe het ei er bij en een lepeltje pesto. Kruid het gehakt met peper, paprikapoeder en oregano en strooi er paneermeel over. Kneed dit goed door elkaar en draai er gehaktballetjes ter grootte van een golfballetje. Bak ze rondom aan in wat boter. Doe dan wat water in de pan en het deksel er op en laat de gehaktballen gaar worden

• omdat ik de gepelde tomaten te grof vind, doe ik ze altijd in de keukenmachine, daar doe ik alvast de pesto bij in. Ongeveer één eetlepel pesto op vier/vijf eetlepels van de gepelde tomaten. Ook hier voeg ik wat peper en paprikapoeder aan toe. Een klein beetje.  Zet dit aan de kant

Rode rijst met gehaktballetjes, gepelde tomaten• kook de rijstbuiltjes volgens de gebruiksaanwijzing en maak ondertussen de kom waar je het gehakt in gekneed hebt om. Doe de rijst als het klaar is in de kom en meng het met het tomaten/pesto mengsel

• als we hele worteltjes hebben, snijd ik ze in kleine stukjes, dan knaagt het gewoon lekker weg. Doe de ananas en wortels in kommetjes. Iedereen kan zo naar wens opscheppen.

rijst met gehaktballetjes

Zet alles op tafel en opscheppen maar! Iedereen kan zo ook bepalen hoe ze de rijst met gehaktballetjes eten. Je kunt het apart houden, maar ik zelf kies er voor om op mijn bord alles door elkaar te gooien, dan mengen de smaken zich het lekkerst.

❥ Een kidsproof gerecht met maar een paar ingrediënten, mijn favoriete recept! De ananas en wortel maakt dit gerecht gezond en toch een tikje zoet De hartige gehaktballetjes geven het extra smaak. Ze doen het ook lekker als borrelballetjes trouwens!

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.