Home ETEN | KEUKEN Wrap met avocado en witte kaas

Wrap met avocado en witte kaas

by Marjo
Wrap met avocado en witte kaas

Op Facebook deelde ik het recept al met je, alhoewel je het niet eens een recept kan noemen. Dat was ook de reden dat ik het in eerste instantie niet op het blog wilde zetten. Zo eenvoudig en simpel, het is meer een ‘wat gooi je nou precies op die wrap’, dan iets anders. Maar  die wrap met avocado en witte kaas is ook gerecht bomvol smaken en zo lekker. Vandaar dat ik hem vandaag tóch nog even op het blog deel.

De grootste inspiratie is de Houmous wrap van Teske uit het Helden in de Keuken kookboek van Jumbo. Nog steeds één van de beste spaaracties ooit! De recepten zijn voor het grootste gedeelte simpel, maar wel heel lekker. De kinderen kunnen gezellig meehelpen door de veelal eenvoudige stappen. Ideaal! Hoe Teske de wraps maakte wist ik niet meer en ik was nét gesetteld om het boodschappenbriefje te maken. Het boek ligt ook nog eens niet heel erg voor handen. Ach, ongeveer wist ik het nog wel en de rest kon ik wel verzinnen.

Wrap met avocado en witte kaas

Nog een voordeel, er is niet veel voor nodig en prima te doen voor kinderen. Tenminste de mijne, want die snoepten de mais en kaas onder mijn handen vandaan (zij aten iets met te veel koolhydraten voor mij). De zongedroogde tomaat, kun je dan prima vervangen door gewone tomaat, gezien de sterke smaak van de tomaat.

Nodig?
– volkoren wraps
– zongedroogde tomaatjes
– witte kaas
– blikje mais
– zakje ijsbergsla mix
– avocadospread

Wat moet je doen?

Je kúnt alle wraps in de keuken maken en opdienen, maar sneller en handiger is het als je iedereen zijn eigen wrap aan tafel laat maken. Eten uit bakjes werkt hier sowieso altijd beter.

avocado spread voor wrapAls eerste maakte ik de avocadospread. Deze keer liet ik hem wat grover voor wat meer structuur. Door het citroensap wordt het minder snel bruin en kan het prima op tafel staan.

Laat de mais uitlekken, leg de zongedroogde tomaatjes in olie even op stukje keukenrol en snijd ze later in reepjes. De witte kaas snijd je in stukjes. Doe alle ingrediënten in schaaltjes of serveer ze zoals ik op het vakjesbord van oma.

wrap avodaco witte kaas mais tomaat

Beleg de wrap met het avocadomengsel, strooi er dan een handje sla over, maak het af met de in blokjes gesneden witte kaas en de in reepjes gesneden tomaatjes en wat van de mais. That’s it! Eet smakelijk!

❥ Heb jij nog suggesties voor een lekkere wrap of heerlijk smeersel voor onder de ingrediënten op de wrap? Laat het dan weten in de reacties!

 

 

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.